Ljepota i relax Prirodno lijepa 14. svibnja 2018.

Koju kozmetiku vole nutricionosti i Lucija Lugomer?

Foto: Marko Devčić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dr. Nicholas Perricone - dermatolog, nutricionist, izumitelj, znanstvenik i filantrop je 1997. utemeljio brend na trodijelnom programu koji pomaže u ublažavanju upalnih procesa u stanicama te u borbi protiv uzročnika tih procesa za zdravo tijelo i lijepu kožu: protuupalna prehrana, ciljani dodaci prehrani i topikalni nutrijenti bogati antioksidansima.

Brend Perricone MD ima holistički pristup njezi i ljepoti vas i kože, od sada je dostupan i u Hrvatskoj. Linija Perricone MD obuhvaća visokoučinkovite topikalne preparate (proizvode koji se nanose izravno na kožu), nutraceutike (dodatke prehrani koji su uz svoju nutritivnu vrijednost istodobno učinkoviti u njezi kože) te kozmeceutike. Učinkoviti topikalni tretmani iz linije Perricone MD pomažu u borbi protiv uzročnika starenja i pružaju nevjerojatne rezultate za prekrasnu mladenačku kožu, što u kombinaciji s dodacima prehrani znači optimalnu njegu. Jedinstvena linija nutraceutika Perricone MD djeluje na staničnoj razini i sadrži nutrijente bogate antioksidansima koji pomažu u očuvanju zdravlja i ljepote iznutra i izvana te ublažavaju oštećenja kože.

 | Author: Marko Devčić Foto: Marko Devčić

Nova kategorija dekorativne kozmetike

Godine 2015. tvrtka Perricone MD plasirala je liniju „No Make-Up Make-up“, koja predstavlja novu kategoriju dekorativne kozmetike. Ova dekorativna linija za njegu kože ima najviši zaštitni faktor od štetnih sunčevih zraka što uvelike pomaže u borbi protiv uobičajenih znakova starenja i gubitka mladenačkog tena. Svi Perricone MD proizvodi donijeli su revoluciju u kategoriji anti-ageing proizvoda, a našem tržištu ih je predstavio ambasador brenda i glavni edukator tvrtke Perricone, g. Dan Perry i direktorica tvrtke Vitaminoteka doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender, koja je istaknula:

 | Author: Marko Devčić Foto: Marko Devčić

“Funkcija i izgled kože uvelike ovise o prehrani. Moderna znanost o prehrani tijekom posljednjih godina obuhvaća i posebnu disciplinu koja je usmjerena na odnos određenih prehrambenih obrazaca, namirnica i sastojaka hrane i zdravlja kože. Naime, istraživanja pokazuju da određeni sastojci porijeklom iz hrane mogu biti biološki relevantni za optimalno stanje kože.

Kako hranom usporiti foto starenje kože?

Jedno od najuzbudljivijih područja nutritivne dermatologije je primjena hrane i nutrijenata u prevenciji fotostarenja te u sklopu anti-aging programa. Rane studije ukazale su kako određene skupine namirnica poput ribe, povrća i biljnih ulja (posebice ekstra djevičanskog maslinovog ulja) djeluju protektivno u nastanku bora, a povećan unos mesa, mliječnih proizvoda i šećera povećava nastanak bora. Brojna istraživanja koja su uslijedila ukazala su na antioksidacijska djelovanja raznih biljnih pigmenata koji se primjenjuju u anti-aging medicini.

 | Author: Marko Devčić Foto: Marko Devčić

To su su crveni pigmenti antocijani iz bobičastog voća, zeleni pigment klorofil iz zelenog povrća, žuti pigment kurkumin iz kurkume, skupina narančastih i crvenih pigmenata karotenoida iz raznovrsnog voća, povrća i algi te fikocijanin iz alge Spirulina. Jedan od prvih autora koji je popularizirao ovo područje prije približno 15 godina bio je američki dermatolog Nicholas Perricone objavivši tri knjige u kojima je obradio problematiku lijepe, zdrave i mlade kože putem programa prehrane i posebne njege. Posvetio je svoj profesionalni vijek dermatologiji, a posebno ga je zaintrigirala veza prehrane i zdravlja kože te primjena nutrijenata u terapiji i prevenciji učestalih nesavršenosti kože.”

 | Author: Marko Devčić Foto: Marko Devčić

Jedinstveni proizvodi za reparativnu njegu kože, dodaci prehrani te proizvodi iz linije „No Make-Up Make-up“od sada su dostupni i kod nas. Distribucija i prodaja: Bahlen Beauty, kneza Mislava 2, Zagreb,info@bahlenbeauty.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.