Ljepota i relax 19. veljače 2011.

Oblikuj novo tijelo bez celulita

Celulit_Masaza2
1/2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za uspješno uklanjanje celulita najvažnije je poboljšati cirkulaciju na "kritičnim" dijelovima tijela. Pojačana cirkulacija zagrijat će te, inače hladne, zone i razgraditi nakupine celulita, a to možeš postići dubinskim tretmanima ručnog modeliranja, koje je osmislio tim fizioterapeuta na čelu s Arijanom Kovačević iz zagrebačkog centra Arimed

Viša fizioterapeutkinja Arijana Kovačević, voditeljica Arimed centra, koji se nalazi u Vukovarskoj 20 u Zagrebu, kaže da se ručno modeliranje, koje je osmislila s timom iskusnih fizioterapeuta, može koristiti kao anticelulitni tretman, tretman mršavljenja, ali i za uljepšavanje i zatezanje kože. U Arimedu se sada bave i edukacijom zaposlenika drugih salona za primjenu ručnog modeliranja, ali i ostalih beauty metoda.

Probuđeni mišići troše rezerve masti

"Ovaj tretman djeluje tako što kontrahira mišiće - znači djeluje dubinski, dok obično kozmetička obrada celulita djeluje samo na gornji sloj kože, za što su kozmetičari i obučeni. Ručno modeliranje, s druge strane, izvode fizioterapeuti, koji dobro poznaju anatomiju tijela i mišića. Tretmanom se bude uspavani mišići pa oni pojačano rade i troše više kalorija iz rezervi masti u tijelu", kaže Arijana Kovačević i pojašnjava kako je celulit upravo to, masna nakupina koju nije moguće ukloniti dijetama, jer dijete bez vježbanja ponajprije smanjuju mišićnu masu, a celulit ostaje.

Uz to, dodaje, oko celulita se skuplja i višak tekućine, odnosno limfe, a ručno modeliranje potiče protok limfe. Zbog toga se već nakon prvog tretmana primijete efekti poput lakših nogu, tanjih gležnjeva i koljena.

Kritične zone se zagrijavaju

Važan učinak ručnog modeliranja je i iznimno poboljšanje cirkulacije, koje se osjeti i tijekom tretmana tretmana kao trnci, toplina i peckanje, iako se ne koriste nikakve termičke kreme, koje inače mogu loše djelovati na kapilare.

"Cirkulacija razgrađuje celulit na kritičnim zonama koje su, kad ih dodirnemo dlanom, obično najhladnije, a to su najčešće stražnjica, bedra i nadlaktice. Te zone ciljano obrađujemo ručnim modeliranjem da bi potakli što veći protok krvi. A budući da krv stanicama donosi kisik, koji se inače upotrebljava i za zatezanje kože, posljedica ovakvog anticelulitnog tretmana je i zategnuta koža stražnjice, bedara ili nadlaktica", objašnjava Arijana.

Rezultati tretmana

Svi pokreti u tretmanu ručnog modeliranja tako su osmišljeni da su vrlo ugodni i ne izazivaju hematome, štipkanje, bolove; jedino se poslije može pojaviti muskulfiber, kao nakon vježbanja.

Sigurnost ovih tretmana potvrđuje i činjenica da su namijenjeni i trudnicama, za sprečavanje zadržavanja vode, pojave celulita i nakupljanja masnih naslaga.

"Tajna uspjeha ovog  tretmana je u znanju, iskustvu i osjećaju terapeuta za mišiće, što je rezultat godina rada u području sporta i rehabilitacije. Posebnom tehnikom pokreta obrađuju se takozvane jahače hlače na bokovima, unutarnja strana bedara, nadlaktice, stražnjica i listovi nogu, koji su obično u tretmanima zapostavljeni", kaže Arijana.

Preporučuje da se tretmanima pristupi kao i vježbanju pa da se dolazi na njih svaki dan, na primjer od ponedjeljka do petka, kako bi se rezultati vidjeli i osjetili već u nekoliko dana. Poslije takve intenzivnije kure, dobro je stanje održavati jednim tretmanom tjedno.

Osim estetskog efekta smanjenja celulita, tretman će djelovati i na kralježnicu - smanjiti bolove u vratu i leđima te ukloniti trnce u rukama i nogama. Tako se tretmanom ručnog modeliranja, kada se primijenjuje jedanom tjedno postižu tri stvari:

  1. uklanjanje celulita i zatezanje kože
  2. mršavljenje
  3. uklanjanje bolova u leđima i problema s kralježnicom

Svaki tretman traje 50 minuta i cijena mu je 200 kuna.

Više info: www.arimed-beauty.net

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.