Ljepota i relax 28. studenoga 2010.

Novi osmjeh s bijelim zubima

Zubi-Ana
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čitateljica Zdrave Krave Ana Šum, koja je u nagradnoj igri osvojila profesionalno izbjeljivanje zubi metodom "Total White" u stomatološkoj ordinaciji Cekić, pokazala nam je svoj novi osmijeh i ispričala kako i drugi primjećuju njezine bijele zube. Pogledaj fotografije prije i poslije izbjeljivanja pa ćeš i ti vidjeti razliku

Ana Šum, 24-godišnja farmaceutska tehničarka, dugo je razmišljala o izbjeljivanju zubi pa je iskoristila priliku da sudjeluje u lipanjskoj nagradnoj igri na Zdravoj Kravi u kojoj je to bio dar.

Želja joj se ispunila i u međuvremenu je bila na profesionalnom izbjeljivanju zubi kod doktora dentalne medicine Deana Cekića metodom Total White koja se sastoji od izbjeljivanja u stomatološkoj ordinaciji i izbjeljivanje kod kuće.

"Sve zajedno trajalo je dva tjedna: tri puta sam bila na izbjeljivanju u ordinaciji Cekić, a u međuvremenu sam svaku večer na zube stavljala udlagu sa sredstvom za izbjeljivanje. Inače imam jako osjetljive zube pa su mi tijekom procesa izbjeljivanja u jednom trenutku postali još osjetljiviji, ali to nije dugo trajalo", ispričala nam je Ana.

Sada je zadovoljna jer su joj zubi svjetliji za nekoliko nijansi: "Sviđaju mi se moji novi bijeli zubi, a i drugi ih primjećuju pa dobivam puno pozitivnih komentara."

Iako joj je temeljna boja zubi sada trajno izbjeljena, da bi izbjegla stvaranje tamnijih naslaga, u ordinaciji su joj savjetovali da izbjegava crno vino, pušenje i pijenje kave, jer su to najčešći razlozi zbog koji zubi požute.

'Total White' metoda izbjeljivanja

Profesionalno izbjeljivanje zubi danas se radi na tri načina:

Prvi način je izbjeljivanje kod kuće pomoću individualno napravljenih udlaga za izbjeljivanje te upotrebom sredstva s aktivnim kisikom - karbamid peroksida. Ovakvo izbjeljivanje obično traje dva tjedna te je u širokoj upotrebi preko 20 godina.

Drugi način je izbjeljivanje u ordinaciji uz pomoć visokih koncentracija vodikovog peroksida. Ova metoda se koristi kada se želi brzo postići željeni rezultat ili je izbjeljivanje u kući nepraktično pacijentima.

Treća metoda, "Total white" ili "Deep bleaching" zapravo je precizna kombinacija dviju gore navedenih metoda i koristi se kada se želi postići izuzetan rezultat. Kod nje se tri puta, s razmacima od tjedan dana, izvodi izbjeljivanje u ordinaciji, a u međuvremenu osoba svaku večer nosi udlagu za izbjeljivanje kod kuće.

Rezultat su za nekoliko nijansi trajno svjetliji zubi, a ne postoji opasnost da se ošteti zubna caklina, kao kod korištenja abrazivnih pasti za izbjeljivanje, koje ni ne daju značajnije rezultate.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.