Ljepota i relax Prirodno lijepa 05. srpnja 2016.

Namirnice iz kuhinje kojima možeš prirodno ublažiti strije

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gotovo sve žene se u jednom periodu života susretnu sa strijama na određenim dijelovima svog tijela. One su nažalost prirodna pojava u trudnoći, pri gubitku kilograma i drugim životnim razobljima u kojima oscilira tjelesna težina.

S druge strane, htjele bi da one nestanu nakon što ponovno postanu vitke ili da se barem smanji njihova vidljivost. Stoga ti u nastavku dosnosimo 5 prirodnih rješenja za ublažavanje strija. Vrijedi probati.

Šećer

Vjerovala ili ne, prirodni bijeli šećer je jedan od najboljih prirodnih lijekova za ublažavanje strije. Njegova prirodno gruba tekstura pomaže u eliminaciji mtrvih stanica kože te samimi time smanjiti vidljivost strija. Dovoljno je promiješati žlicu šećera s malo bademovog ulja i par kapi limunovog soka. Dobro promiješaj i smjesom premaži kožu prikrivenu strijama. Nježno utrljavaj u kožu najmanje 10 minuta svaki dan prije tuširanja. Za najbolji učinak potrebno je ovaj postupak provoditi mjesec dana. 

Aloe vera

Aloe vera je poznata kao prirodno sredstvo za liječenje mnogih kožnih problema. Uz vrijedna ljekovita i umirujuća svojstva, koristeći svakodnevno aloe vera gel vrlo brzo ćeš uočiti rezultate u pogledu manje vidljivih strija. Moguće je sitne listove aloe vere staviti na kožu zahvaćenu strijama te nakon par minuta isprati mlakom vodom. Druga mogućnost je namazati kožu aloe vera gelom i trljati sve dok se tekstura u potpunosti ne posuši. Za što bolji učinak, potrebno je nanositi aloe veru svaki dan. Saznaj kako sama možeš napraviti aloe vera gel.

Sok od krumpira

Sok od krumpira sadrži vitamine i minerale koji jačaju rast i obnovu kožnih stanica. Sve što trebaš je izrezati krumpir srednje veličine na debele kriške. Uzmi jednu krišku krumpira i nježno utrljavaj u strije na koži nekoliko minuta. Važno je da tekućina koju krumpir sadrži bude utrljana u područje na koži prekriveno strijama i da se sok od krumpira poptuno upije u kožu te tak nakon toga ispere. 

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je stoljećima korišteno za njegu kože, a njegova umirujuća, ljekovita i hidratacijska svojstva su dobitna kombinacija u njezi oštećene kože. Ujedno sadrži mnogo nutrijenata i antioksidansa koji pomažu pri rješavanju mnogih kožnih problema uključujući strije. Umasiraj blago toplo čisto maslinovo ulje na zahvaćeno područje na koži te tako potakni cirkulaciju, što će u velikoj mjeri umanjiti strije. Ulje ostavi pola sata na koži kako bi se vitamini A, D i E, prisutni u ulju upili u kožu.

Ricinusovo ulje

Ovo ulje se samo da je djelotvorno u smanjenu vidljivosti strija, nego pomaže i u smanjenu bora, ožiljaka pa čak i rješavanju problema s madežima. Dovoljno je umasirati ulje na kožu i držati ga nekoliko minuta. Nakon umasiravanja ulja, poželjno je čistom tkaninom prekriti područje koje je tretirano kako bi se ulje do kraja upilo i dovelo do željenog efekta. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.