Ljepota i relax 15. studenoga 2016.

Najčešće greške u njezi kože u menopauzi

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

S vremenom se koža sve sporije obnavlja, pojačano gubi vlagu i sve se više isušuje pa nastaju bore, tkivo se opušta, a koža više ne izgleda vitalno kao prije. Svi navedeni simptomi postaju posebno izraženi u menopauzi.

Smanjuje se i stvaranje sebuma i izlučivanje vlage/znoja što znači da je koža manje zaštićena i postaje osjetljivija na vanjske utjecaje. Starenje je neizbježan proces no često neadekvatnom njegom i stilom života doprinosimo tome da nam koža prijevremeno ostari. 

Kako usporiti starenje kože uzrokovano menopauzom?

Da bi se usporio proces prijevremenog starenja kože, a koža potakla da i dalje samostalno obavlja sve svoje funkcije kožu je potrebno istovremeno tretirati izvana i iznutra. Izvana kvalitetnom njegom, a iznutra uravnoteženom prehranom. Do prijevremenog starenja kože dolazi zbog neadekvatne njege. Pri izboru proizvoda za njegu kože bitno je voditi računa o kvaliteti preparata te odabrati proizvode koji odgovaraju tvom trenutnom stanju kože, koji će kožu održati aktivnom, bez obzira na godine.
Takvim se proizvodima pokušava izvana nadomjestiti nedostatak ili manjak aktivnih supstanci u koži ili se želi djelovat na neke procese u koži. Stoga stručnjaci preporučuju da svakom novom proizvodu daš barem 40 dana vremena da pokaže svoju vrijednost. Ako se radi o njegama protiv starenja, budi strpljiva najmanje četiri mjeseca. U suprotnom, možda ćeš odbacitiproizvod kojim bi u konačnici bila vrlo zadovoljna. Također, ne budi brzopleta u kombiniranju proizvoda. Uvodi nove proizvode jedan po jedan, jer ako ih naneseš zajedno i osjetiš iritaciju, nećeš znati što je uzrok, pa ćeš naknadno morati testirati jedan po jedan i izgubiti dragocjeno vrijeme. 
 

Što osobe sa zrelom kožom trebaju, a što ne trebaju raditi?

  • Upotrebljavati neadekvatne proizvode za njegu koja ne odgovaraju njihovom tipu kože.
  • Izlagati se suncu, vjetru i hladnoći bez odgovarajućeg zaštitnog faktora.
  • Zaboraviti redovito njegovati i štiti od vanjskih utjecaja vrat, lice i dekolte jer se na tim dijelovima tijela pojavljuju prvi znakovi prijevremenog starenja, kao što su tamne mrlje, suhoća i ovješenost kože.
  • Ne zaboraviti skinuti šminku prije odlaska na spavanje.
  • Premalo sna je još jedan čimbenik preranog starenja kože. San je nužan organizmu, jer u tom stanju hormoni stresa padaju na najnižu točku, što stanicama daje priliku da se oporavljaju od kemijskog i mehaničkog stresa.
Vichy već 15 godina brine o koži tijekom menopauze te je stvorio Neovadiol nadomjesni kompleks - novu liniju proizvoda namijenjenu posebno koži u menopauzi i potrebama zrele kože. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.