Ljepota i relax 17. svibnja 2016.

Najčešće greške prilikom depilacije

Brijanje_3
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dulji boravak u toploj vodi izaziva blago oticanje nogu, zbog čega se brijanje i kupanje ne trebaju istovremeno odvijati. No, ako iz određenih razloga to ipak želiš napraviti, neka to bude na samom početku – u prvih deset minuta u kadi

Pravljenje grimasa prilikom čupanja obrva

Podizanje obrva (što se događa kada radiš grimase) narušava njihovu prirodnu liniju rasta i onemogućava simetrično oblikovanje. Najbolje je da opustiš lice koliko god to možeš. Ako ti smeta bol izazvana čupanjem, dio ispod obrva protrljaj kockom leda, što će djelovati kao svojevrsni
lokalni anestetik.

Brijanje rano ujutro

Brijanje na kraju jutarnjeg tuširanja jest ušteda vremena, ali ne daje ravnomjerne rezultate niti glatku kožu. Sve čemu se posveti više pažnje daje bolje rezultate, a to se odnosi i na brijanje.

Depilacija u toploj kupki

Dulji boravak u toploj vodi izaziva blago oticanje nogu, zbog čega se brijanje i kupanje ne trebaju istovremeno odvijati. No, ako iz određenih razloga to ipak želiš napraviti, neka to bude na samom početku – u prvih deset minuta u kadi. Što dulje budeš čekala, koža nogu djelovat će pod prstima kao kaktus.

Izbjegavanje kreme ili pjene za brijanje

Ovaj preparat ima dvostruku ulogu: sprječava iritaciju zbog poteza žiletom i omogućava uklanjanje dlake bliže korijenu. Nanesi kremu za brijanje u smjeru suprotnom od rasta dlaka, tako da se one podignu, čime ćeš osigurati preciznije brijanje.

Neodgovarajuća zaštita kože

Kozmetički preparati s akutanom i retinolima djeluju samo ako ih redovito koristiš. Ipak, postoji jedan važan razlog da obustaviš njihovu primjenu, a to je depilacija voskom. Dermatolozi preporučuju prestanak primjene kozmetičkih preparata na bazi retinola (isto vrijedi i za akutan) u dijelovima koji se depiliraju, tjedan dana prije tretmana. Ove tvari mogu omekšati kožu i povećati njezinu osjetljivost, zbog čega postoji rizik da se voskom, zajedno s dlakama, skine i sloj kože.

Provjeri koja je depilacija najbolja za tebe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.