Ljepota i relax 07. siječnja 2010.

Mlađa i sekspilnija za samo dva sata

Prije-I-Poslije
1/7
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Make-overu u zagrebačkoj poliklinici Sinteza podvrgnula se Renata Šašak, bivša tenisačica i olimpijka, a sada stručna suradnica Hrvatskog olimpijskog odbora. Saznaj kako se, u prvoj fazi make-overa, za samo dva sata riješila dubokih bora i usnama vratila mladenačku punoću

"Primijećujem na svom licu prve znakove starenja, a mislim da to ni jednoj ženi ne pada lako", kaže 45-godišnja Renata Šašak, stručna suradnica Hrvatskog olimpijskog odbora. 

"Imam samo sitne bore oko očiju, ali i dvije duboke brazde između nosa i usana, kojih bih se rado riješila. Također sam primijetila da su mi se usnice zadnjih godina stanjile, a voljela bih da budu pune kao ranije", dodala je i sa zanimanjem poslušala preporuke dr. Jeannette Gjurić, specijalistice anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine, te tradicionalne kineske medicine i mezoterapije, koja u Poliklinici Sinteza izvodi i tretmane pomlađivanja pomoću kožnih implantata, takozvanih filera, na bazi hijaluronske kiseline

Doktorica Gjurić za Renatu je osmislila make-over koji bi joj trebao vratiti prirodan mladenački izgled, bez ikakvih agresivnih postupaka. 

U prvoj fazi make-overa, kojoj je prisustvovala i ekipa Zdrave krave, dvije duboke bore između nosa i usana i jednu boru na bradi ispunila joj je filerom od hijaluronske kiseline tvrtke Glytone, koji je upotrijebila i za oblikovanje, to jest popunjavanje usana. Nakon toga joj je na lice stavila umirujuću masku od prirodnih sastojaka. 

Cijeli je tretman bio gotov za manje od dva sata, a nakon njega se Renata odmah mogla vratiti svojim aktivnostima, bez potrebe za oporavkom, ali s jasno vidljivim rezultatima: Bore oko usana i na bradi na očigled su nestale, što je njezinom licu odmah dalo mekši, blaži izgled. Usne su postale punije, s tim da je gornja usna bila i blago natečena. Oteklina bi se, prema riječima doktorice, trebala sasvim povući za dva dana, i usne bi nakon toga trebale izgledati potpuno prirodno.

Budući da Renata ima i sitne bore oko očiju i proširene pore na licu, dr. Jeantette Gjurić kao drugi korak make-overa savjetovala joj je primjenu Glytone pilinga, koji će koži dati svježinu i učvrstiti je. Za njega se treba pripremiti koristeći kao svakodnevnu njegu tijekom sljedeća dva tjedna posebne dermatološke kreme. Postupak pilinga također ćemo popratiti na Zdravoj Kravi, te na kraju pokazati rezultate cijelog make-overa.

Hijaluronska kiselina

Fileri ili kožni implantati Glytone napravljeni su od hijaluronske kiseline, koja je prirodni sastojak u strukturi kože, ali se s vremenom gubi, zbog čega se smanjuje i aktivnost fibroblasta, tjelešaca koja u potkožnom tkivu proizvode kolagen i tako koži daju čvrstoću.

Hijaluronska kiselina se injekcijom unosi pod kožu i njome se popunjava udubina bore i koža se zaglađuje, a na isti način mogu se popunjavati i ožiljci. Njome se mogu podignuti obrve, kako bi se otvorio pogled, ili se može postići efekt visokih obraza. Odnedavno se koristi i kao alternativa silikonu u popunjavanju usana, pa čak i za povećavanje grudi. 

S vremenom se hijaluronska kiselina u koži prirodno razgrađuje pa se postupak treba ponoviti nakon godinu dana. No čak ni nakon toliko vremena bore neće postati onako duboke kao što su bile prije tretmana, ističe doktorica Gjurić.

U usporedbi sa silikonom, prednost hijaluronske kiseline je jasna – ona je prirodna i sama se razgrađuje, a u odnosu na botox ima puno manje nuspojava i ne razvija naviku.

Dapače, kaže Jeanette Gjurić, učinak filera je kumulativan.

Učinkovito i sigurno?

Dr. Jeanette Gjurić prije nekoliko mjeseci počela je u tretmanima pomlađivanja u poliklinici Sinteza koristiti filere Glytone jer su, kako kaže, vrhunske kvalitete i tvrtka Glytone jedan je od vodećih svjetskih proizvođača filera. 

Fileri Glytone imaju trostruko djelovanje:

  • Trenutno ispunjavaju bore zahvaljujući umreženoj hijaluronskoj kiselini
  • Stimuliraju u potkožju proizvodnju kolagena uz pomoć neumrežene hijaluronske kiseline
  • Sastojak manitol djeluje kao antioksidans i čuva postojanost hijaluronske kiseline u trenutku ubrizgavanja, štiti stanice i međustaničnu tvar

"Učinkovitost i izuzetno dobra podnošljivost ovog preparata dokazana je kliničkim studijama. Nuspojava gotovo da nema, a ako se i javi lagano crvenilo ili natečenost, to vrlo brzo prođe", kaže dr. Jeanette Gjurić.

Također napominje da je tretman bora gotovo bezbolan, što nam je iz svog iskustva potvrdila i Renata Šašak. Popunjavanje usana bilo bi ipak bolno, pa se primjenjuje lokalna anestezija, kao kod zubara. Kod osoba koje su izuzetno osjetljive na bol, može se i u tretmanu bora upotrijebiti anestetik u kremi.

Doktorici Gjurić vrlo je važna sigurnost pa ističe da svaki pacijent mora prije prvog tremana biti detaljno upućen u cijeli proces te dati pristanak za takav postupak. Nakon tretmana pak dobiva ispunjenu knjižicu sa serijskim brojem kožnog implantata koji je korišten u tretmanu, tako da u budućnosti bilo koji liječnik može vidjeti na koji je način osoba tretirana. 

"Nedopustivo je da se ovakvi tretmani rade u kozmetičkim salonima", upozorava dr. Jeanette Gjurić, "jer samo educirani liječnik, poštivajući stroga pravila struke i steriliteta, može garantirati uspjeh metode."

Više info: www.poliklinika-sinteza.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.