Ljepota i relax Seks i veze 19. svibnja 2016.

Novi trend: profesionalna masaža vagine

Pssst
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jesi li čula za yoni masažu? Naime, riječ je o masaži vagine osmišljenoj prema tantričkom učenju. Yoni na sanskritskom jeziku označava vulvu, a doslovno se prevodi kao "sveti portal" ili "sveta pećina". Seksolozi navode kako je ova masaže određena vrsta terapije koja bi trebala pomoći ženama da spoznaju svoju seksualnost i otkriju nove užitke

Tretman započinje vježbama disanja

Seksologinja specijalizirana za masažu vagine Isis Phoenix tvrdi kako tretman započinje vježbama disanja, a kako bi se klijentice osvijestile da povežu područje zdjelice s cjelokupnim tijelom. Masažerka ponekad zamoli žene da rade vježbe s loptom kako bi aktivirale mišiće zdjelice. Ujedno koristi koristi biljne tretmane, poput Yoni mirisnih para kako bi opustila klijentice. Nakon što se one osjećaju smireno, mogu leći na stol za masažu, a Phoenix masira uz pomoć eteričnih ulja i kokosovog ulja.

Kako se masira?

Kada se klijentica smjesti na stol za masažu i sjedne u položaj leptira, Phoenix navlači rukavice kako bi započela masažu vagine. Zatim zamoli klijenticu da ponovi vježbe disanja dok ona nježno masira vulvu. Ako pronađe napetu točku, Phoenix je pritisne te moli klijenticu da opusti pa zgrči područje oko njenih prstiju te lagano udahne i izdahne.

Koje su pogodnosti ovih masaža?

Iako ovakva vrsta masaže veći dio žena dovodi do orgazma, on nije primarni cilj ove terapije. Masažom se želi postići opuštanje mišića vagine, ali i oslobađanje od tenzija te emocionalne zatvorenosti. Nakon što masaža završi, mnoge žene osjećaju puno veću slobodu i spremnije su istraživati vlastito tijelo i njegove funkcije. Kada je riječ o mišljenju ginekologa, mnogi se slažu kako tretman može spriječiti probleme koji nastaju zbog suhoće vagine. U krajnjem slučaju masaža predstavlja tjelesni užitak, ali može poboljšati i seksualni život, a samim time i odnos s partnerom.

Saznaj više o vježbama za seksualno zdravlje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.