Ljepota i relax 13. svibnja 2011.

Masaža protiv strija i celulita

Rucna_Masaza_Trudnica_1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tretmani ručnog modeliranja za trudnice idealni su za sprečavanje zadržavanja vode, uklanjanje odnosno prevenciju pojave masnih naslaga, celulita i strija, ali i za uklanjanje bolova u leđima i vratu. Uz to služe i kao dobra priprema za porod, a olakšavaju i povratak u formu nakon poroda

Za uspješno uklanjanje celulita najvažnije je poboljšati cirkulaciju na "kritičnim" dijelovima tijela. Pojačana cirkulacija zagrijat će inače hladne, zone i razgraditi nakupine celulita, a to se može postići dubinskim tretmanima ručnog modeliranja, koje je osmislio tim fizioterapeuta na čelu s Arijanom Kovačević iz zagrebačkog centra Arimed, koji se nalazi u Vukovarskoj 20 u Zagrebu, a u kojem se bave i edukacijom zaposlenika drugih salona za primjenu ručnog modeliranja i ostalih beauty metoda.

Idealni tretmani prije i poslije poroda

Viša fizioterapeutkinja Arijana Kovačević, voditeljica Arimed centra, kaže da se ručno modeliranje može koristiti kao anticelulitni tretman, tretman mršavljenja, ali i za uljepšavanje i zatezanje kože. Također je to idealan tretman za trudnice - za sprečavanje zadržavanja vode, pojave strija i nakupljanja masnih naslaga, ali i za uklanjanje bolova u leđima.

"Idealno bi bilo dolaziti na ovakve specijalizirane tretmane za trudnice dva puta tjedno od trećeg mjeseca trudnoće pa sve do poroda, ali je i dva puta mjesečno bolje nego ništa. Zahvaljući tome žena će biti spremnija i porod kudikamo lakši", ističe.

Također preporučuje tretmane nakon poroda, kad prođe babinje. Tada se, pojašnjava, tretira tijelo da se što prije vrati u normalu, radi se na izbacivanju viška vode zaostalog od trudnoće, na zatezanju kože i zaglađivanju strija te poboljšanju tonusa mišića. Posebno se obrađuje vratna kralježnica koja je tada pod opterećenjem zbog položaja dojenja i hranjenja.

No kod izbora tretmana tijela, poručuje Arijana, trudnice i mlade mame trebale bi biti osobito oprezne i birati samo adekvatno educirane terapeute. Upravo zbog toga, kaže, u centru Arimed rade fizioterapeuti koji dobro poznaju ljudsko tijelo i imaju puno iskustva s masažama i tretmanima.

Rezultati tretmana

Svi pokreti u tretmanu ručnog modeliranja tako su osmišljeni da su vrlo ugodni i ne izazivaju hematome, štipkanje, bolove; jedino se poslije može pojaviti muskulfiber, kao nakon vježbanja.

"Tajna uspjeha ovog tretmana je u znanju, iskustvu i osjećaju terapeuta za mišiće, što je rezultat godina rada u području sporta i rehabilitacije. Posebnom tehnikom pokreta obrađuju se takozvane jahače hlače na bokovima, unutarnja strana bedara, nadlaktice, stražnjica i listovi nogu, koji su obično u tretmanima zapostavljeni", kaže Arijana.

Osim estetskog efekta smanjenja celulita i strija, tretman će djelovati i na kralježnicu - smanjiti bolove u vratu i leđima te ukloniti trnce u rukama i nogama. Tako se tretmanom ručnog modeliranja, kada se primijenjuje jedanom tjedno postižu tri stvari:

1. uklanjanje celulita, zatezanje kože i zaglađivanje strija
2. mršavljenje
3. uklanjanje bolova u leđima i problema s kralježnicom

Više info: www.arimed-beauty.net

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.