Ljepota i relax Prirodno lijepa 01. srpnja 2016.

Limun protiv prhuti i za posvjetljivanje kose

Limun-Zk
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Korištenje limuna za tretmane ljepote je praksa koja se koristi od davnina. Ako misliš da se limun može koristiti samo na koži, varaš se. Čak i kada je u pitanju tvoja kosa, limun ima mnoge prednosti. Međutim, trebaš biti sigurna da koristiš limun na pravi način i u pravom omjeru.

Limun i sol protiv prhuti

Uzmite krišku limuna i umočite je u sol. Sada trljajte vlasište ovom slanom kriškom limuna. Limun je najbolje moguće rješenje za probleme s prhuti. To je prirodno i ne uzrokuje nikakvu iritaciju vlasišta. Ako imate masno prhutavo tjeme, onda možete isprobati ovaj način korištenja limuna.

Limun i kokosova voda protiv opadanja kose

Pomiješaj jednake količine soka od limuna i kokosove vode. Sada primijeni ovu smjesu na kosu i vlasište. To je prirodni lijek za probleme s opadanjem kose. Limun i kokosov ekstrakt nahranit će kosu od korijena.

Limun deo za kosu

Ponekad tvoja kosa može imati loš miris nakon nekih tretmana. Primjerice, ako si stavljala masku za kosu, može imati miris jaja.  Kako bi se riješila tog mirisa napravi prirodni dezodorans s limunom. Kuhaj limun (s korom) u jednoj litri vode dok se u potpunosti ne otopi. Nakon toga u ovu smjesu dodaj jednu žlicu ružine vode. Ulij smjesu u bocu i stavi je u hladnjak. Možeš nanijeti sprej na kosu svaki put kad ideš van ili osjećaš da tvoja kosa ima neugodan miris.

Limun kao izbjeljivač

Istisni četiri limuna u zdjelu. Nanesi limunov sok na kosu, a zatim primijeni neku hidratantnu kremu. Nakon toga izađi na sunce i dopusti svjetlu da pada na kosu. Ako sjediš na suncu 15 minuta, primijetit ćeš da je tvoja boja kose svjetlija. Limun je jedan od najboljih prirodnih izbjeljivača.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.