Ljepota i relax 20. ožujka 2011.

Limfnom drenažom otopi vodu i celulit

Lpg-Krupno450X300
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na početku svog anticelulitnog programa u LPG EndermoSpa centru, Kristina je bila na dva tretmana limfne drenaže. Provjerili smo zašto su ti tretmani toliko važni u borbi protiv celulita, ali i kod problema s venama, a Kristina nam je ispričala kako već primjećuje da joj je koža čvršća i neravnine na bedrima manje 

Kristina Radić, koja je u natječaju na Zdravoj Kravi osvojila paket LPG tretmana za preoblikovanje tijela, započela je sa svojim programom u LPG EndermoSpa centru. Kristinin glavni problem je celulit na bedrima, kojeg se već godinama ne uspijeva riješiti ni redovitim vježbanjem aerobika ni zdravom prehranom, a nisu joj pomogle ni anticelulitne kreme ni dodaci prehrani koje je koristila.

Nakon detaljnog uvodnog razgovora i evaluacije u LPG EndermoSpa centru, Kristini su sastavili individualni program tretmana, a započeli su s limfnom drenažom.

Tretman limfne drenaže traje u prosjeku 35 minuta, tijekom kojih motorizirani valjci u tretmanskoj glavi LPG uređaja djeluju na optimalno otvaranje limfnih zalistaka, koji na taj način prihvaćaju limfu u svoje žile i kapilare i dreniraju je prema limfnim čvorovima i srcu, objasnila je LPG terapeutkinja Ana Grozdić.

Limfna drenaža prvi je korak u borbi s celulitom

Ovakvi tretmani važan su dio anticelulitnog programa jer je celulit zapravo nakupina nabujalih masnih stanica, toksina, vode i limfe u međustaničnom prostoru, pa je potrebno ubrzati odvodnju štetnih produkata i samim time osigurati što više kisika i hranjivih tvari stanicama, a upravo se to postiže limfnom drenažom.

"Uz to, kad uklonimo višak vode celulit će doći na površinu kože pa je moguće da će u tom trenutku izgledati da ga ima više nego prije. No to je dobro, jer tek tada na njemu možemo ozbiljno raditi", kaže terapeutknija.

Osim kod celulita, dodaje, limfna drenaža je odličan tretman kod sindroma teških ili stupastih nogu, kod problema venske insuficijencije ili kod edema izazvanih određenom traumom. Također je pogodna u wellness smislu, radi prevencije oticanja i dobrog svakodnevnog osjećaja.

Zanimalo nas je koliko bi se često trebalo ići na limfnu drenažu da bi se doživjele sve te pozitivne promjene:

"Kod tretmana LPG uređajima, uvijek dajemo podražaj organizmu, a zatim očekujemo njegov odgovor. Stoga, estetske tretmane radimo svaka dva dana. Ako je potrebna sanacija određenih edematoznih stanja izazvanih udarcem ili drugom traumom, drenirati se može i mora i do više puta dnevno", odgovorila je Ana Grozdić.

Kristinino iskustvo

Kristina je do sada bila na dva tretmana limfne drenaže u LPG EndermoSpa centru pa nam je ispričala kako joj je bilo na samim tretmanima i je li primijetila kakve promjene na tijelu nakon njih:

"Nakon što sam obukla triko, najprije sam legla na leđa, kako bi se mogao tretirati trbuh i cijele noge s prednje strane, a zatim sam se tebala okrenuti na trbuh pa su mi tretirali stražnju stranu tijela, uključujući i leđa. To je posebno ugodno, podsjeća na opuštajuću masažu.

Objasnili su mi da se prvo na jednoj frekvenciji tretira limfa i tu sam imala osjećaj laganog i brzog štipkanja kože. Kada smo završi s limfom, ponovno sam se okrenula na leđa da bi mi terapeutkinja radila na istim dijelovima tijela kao i u prvom postupku, ali sada na drugoj frekvenciji koja potiče krvotok i izbacivanje štetnih tvari. Pri tome se radi lagano usisavanje tkiva, što je još ugodnije jer imaš osjećaj da ti se stvarno nešto pokreće ispod kože. Ništa ne boli jer terapeutkinja prilagođava tretman određenom dijelu tijela, tako da je 'usisavanje' malo nježnije na mjestima gdje je koža tanja.

Tretman je opuštajuć, samim time što su terapeutkinje stvarno majstorice pa im se prepuštam s potpunim povjerenjem. Neposredno nakon prvog tretmana primjetila sam kako mi je koža čvršća, a nakon drugog sam primjetila i da su neravnine na bedrima manje. Terapeutkinja Ana rekla mi je da je na dodir osjetila da je vode u tkivu manje nego kad sam došla na prvi pregled.

Nakon toga isprobala sam i posebnu kremu za izbacivanje vode od LPG kozmetike (da, imaju i posebnu kozmetiku, kreme koje prate određenu vrstu tretmana) – njome mi je Ana namazala tretirane dijelove tijela. Osim što krema prekrasno miriše, nije masna i brzo se upija pa sam se neposredno nakon mazanja mogla obući bez brige da ću uprljati odjeću. Ali prije nego sam se stigla obući, morala sam se brzo ogrnuti kućnim ogrtačem kako bi odjurila na toalet jer je voda već krenula van iz tijela.

Do sada nikad nisam bila na limfnoj drenaži, iako sam osjetila da zadržavam vodu prema cipelama i hlačama, koje bi bile jedan dan taman, a drugi tijesne. Nakon današnjeg tretmana, sutra ću siguno stati u uže traperice!", ispričala nam je Kristina.

Više info: www.lpg-endermospa.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.