Ljepota i relax 28. siječnja 2010.

Laserske zrake presudile ožiljcima

2.Laser
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U Centru za primjenu lasera u estetskoj medicini "Laser Centar Doctor", koji se nalazi u Petrovoj 15a u Zagrebu, pomoću metode laserskog resurfacinga kože ili laserskog pilinga možeš pomladiti izgled kože, umanjiti ožiljke od akni te smanjiti proširene pore

Osim navedenih tretmana u Centru se pomoću lasera možeš i trajno riješiti dlačica te ukloniti dobroćudne izrasline s lica i tijela. Tretmane izvodi dr. Augustin Bralić, jedan od vodećih stručnjaka u Hrvatskoj za primjenu lasera u estetskoj medicini.

Resurfacingom ili laserskim pilingom koji se izvodi s laserskim aparatom s posebnim nastavkom, čija je osnovna funkcija obnova kože mogu se postići slijedeći učinci: 

  • pomlađuje kožu
  • zaglađuje bore
  • vraća koži sjaj, glatkoću i svježinu
  • ujednačuje boju kože na cijelom licu
  • smanjuje pore
  • smanjuje ožiljke od akni i druge manje ožiljke

Klikni i saznaj mogu li laserski tretmani pomoći i kod akni.

Nova koža za sedam dana

Zahvaljujući tehnici laserskog resurfacinga, da bi se postigli željeni učinci dovoljno je skinuti samo manji postotak površinskog sloja kože, dok se prije za postizanje istog učinka uklanjala cijela površina kože.

Prijašnja tehnika je davala jako dobre rezultate, ali je imala i puno komplikacija i nuspojava. To je bio bolnički tretman prilikom kojeg se koristila anestezija, a nakon tretmana pacijent je pio razne lijekove uključujući i antibiotike, rekao je dr. Bralić i nastavio:

"Tehnikom laserskog resurfacinga također se postižu izvrsni rezultati, a oporavak traje od 5 do 7 dana, i klijent već sat vremena nakon tretmana odlazi iz ordinacije.

Laserska zraka resurfacing lasera vrlo je precizna i reagira s vodom u koži, kad naiđe na nju, odstrani je nadzvučnom brzinom. S nestankom vode nestane i vrlo mali djelić kože.

Laser također lagano zagrijava dublje slojeve kože, što samo po sebi potiče stvaranje kolagena. Nakon tretmana okolne stanice su potaknute na obnovu sitnog oštećenja izazvanog laserskim zrakama i na taj način se koža sama obnavlja".

Zanima li te koliko djeltovorno laser uklanja neželjene dlačice s lica i tijela, klikni ovdje.

Uklanjanje madeža i bradavica

U Centru za primjenu lasera u estetskoj medicini "Laser Centar Doctor" osim pomlađivanja i trajnog uklanjanja dlačica moguće je ukloniti i izrasline na licu i tijelu poput madeža i bradavica.

"Prije uklanjanja izraslina na licu potrebno je ustanoviti jesu li dobroćudne ili zloćudne. Za neke se odmah po izgledu vidi kojeg su tipa, a za neke je potrebno napraviti analizu", objasnio je dr. Bralić.

Više info: www.laser-centar-doctor.com

Pripremi se za tretman

Za laserski piling kojim se postiže mlađi izgled kože i smanjuju se pore potrebno je osigurati par slobodnih dana.

Prvi korak je dolazak na pregled, a sam tretman se sastoji od čišćenje i dezinfekcija lica te tretmana laserom koji traje od 20 do 45 minuta.

Za vrijeme tretmana osjeti se lagano peckanje, a nakon tretmana klijent ima osjećao vrućine u licu koji se ublažava nanošenjem fiziološkog termalnog spreja.

Vrlo brzo, kroz dva do tri dana, kad se preko lica stvori tanki korasti film, što znači da je koža uspostavila svoju zaštitu, počinje se koristiti lagana krema s antibakterijskim svojstvima koja pomaže u obavljanju i sprečavanju eventualnih infekcija.

Kad krastice otpadnu bitno je zaštiti kožu od djelovanja sunčevih zraka, zbog čega se tretmanu najbolje podvrgnuti u zimskom periodu.

Već pet do sedam dana nakon tretmana koža izgleda normalno i osoba se može vratiti uobičajenim aktivnostima, a puni učinak tretmana vidljiv je par mjeseci nakon tretmana.

Koliko traju rezultati?

Dr. Bralić objasnio je da rezultati postignuti laserskim pilingom traju doživotno:

Tretmanom se lice pomladi za jednu do pet godina. I to ima trajni učinak, ali naravno kako osoba stari tako će stariti i njena koža.

Laserski piling se može napraviti jedanput, ali i više puta, ovisno o potrebi. Može se raditi i jednom mjesečno, ali tada su to vrlo blagi tretmani koji se rade umjesto klasičnog čišćenja lica. Kad se izvodi malo jači tretman onda se on može raditi nekoliko puta godišnje.

Kome se preporučuje laserski piling?

"Za izvođenje laserskog pilinga nije presudno koliko netko ima godina, nego u kakvom mu je stanju koža. Što je nečija koža manje vitalna, manja je i mogućnost njenog obnavljanja nakon laserskog pilinga",

rekao je dr. Augustin Bralić i objasnio da se laserskim pilingom kožu izaziva da se sama obnovi, dakle daje joj se poticaj koji je tjera na samoobnavljanje i što je koža vitalnija bolji su i rezultati.

Kad mlađih osoba laserskim pilingom se postižu vrlo dobri rezultati za smanjenje ožiljaka od akni, pri čemu je bitno napomenuti da ožiljci ne nestaju nego se smanjuju, kaže dr. Bralić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.