Ljepota i relax Prirodno lijepa 09. studenoga 2016.

Kućnom masažom lica odgodi pojavu bora ili smanji postojeće

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svakodnevna petominutna masaža lica može odgoditi pojavu bora. Ako želiš imati čvrstu i blistavu kožu nemoj se oslanjati samo na kreme - nego i na jednostavnu i nježnu masažu.

Masaža relaksira tkivo lica i daje mu nježniji izraz. Popravlja se cirkulacija, a to znači da će do stanica stići više hranjivih tvari i kisika. Popravlja se i cirkulacija limfe, tekućine koja odvodi štetne tvari iz stanica.

Prije masaže obrati pažnju na ...

  • Ako Imaš neki upalni proces na koži pričekaj da prođe, a tek onda kreni s masažom.
  • Kraj dana je odlično vrijeme za masažu, a možeš odrediti vrijeme koje tvom licu najviše odgovara. Ako si preumorna navečer, masirajte ga ujutro.
  • Nikad se ne masiraj dok imaš šminku na licu. Prije masaže nanesi par kapi ulja za lice - ulje slatkog badema je dobar izbor.
  • Pogledaj se u ogledalo. Ako izgledaš umorno shvati to kao upozorenje da trebaš voditi više računa o svom zdravlju.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Masaža protiv bora

Masiraj lice vrhovima prstiju. Pazi na jačinu pritiska, dodir treba biti nježan. Kreni od vrata, prema bradi i završi s čelom, uvijek masirajući lice prema gore kako bi "pobijedila snagu gravitacije". Vratom nježno klizi prstima, ponavljajući isti pokret petnaestak puta. Zatim pređi na bradu i ostatak lica. Prati konture lica, slijedite oblik jagodica.

Lagano čupkajte kožu oko rubova usana između kažiprsta i palca, kružnim pokretima obrubite oči i masirajte točku "trećeg oka" na čelu. Čelo masirajte dugim horizontalnim dodirima, kao da želiš izbrisati duboke bore nastale mimikom. Vrati se ponovno na vrat, ali ovaj put u jednom potezu polagano prođite kožom od dna vrata do čela. Postupak ponovi deset puta.

Joga lica doznaj više

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.