Ljepota i relax 19. listopada 2016.

Što koži zapravo treba za noćnu, a što za dnevnu njegu?

Štetni sastojci u kozmetici
Foto: Thinkstock Čitaš li deklaracije i znaš li što sadrže tvoji kozmetički proizvodi?
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jasno da nam navečer ne treba krema s SPF-om, ali toliko je preparata s raznim sastojicima i svi obećavaju razne stvari da je izbor zaista teško napraviti. Da bismo vam olakšali taj proces odluke, doznali smo koje sastojke dermatolozi preporučaju za noćnu, a koje za dnevnu njegu.

  • Dan - tijekom dana koža je u zaštitnoj fazi i trudi se odbijati i nositi se sa štetnim faktorima poput toksina iz okoliša, oksidacije i sunčevih zraka. Zato bi kreme koje koristiš ujutro trebale sadržavati sastojke koji je pomažu zaštititi - uz spomenuti (i obavezan!) SPF, tu su i antoksidansi i hijaluronska kiselina. Oni djeluju kao štit na površini kože i i bore se protiv neprijatelja poput zagađenja, vjetra, sunca.
  • Noć - navečer je koža u sasvim drugoj, obnavljajućoj fazi. Noću tvoj imunitet radi punom parom i stanice kože se obnavljaju, a vrhunac tog procesa događa se između 23 h i ponoći, bez obzira spavate li ili ste budni, iako, ako tada spavate, obnova će se bolje odvijati. U to vrijeme vaša koža treba pomoć u obliku tvari koje će joj pomoći popraviti štetu koju ste pokupili tijekom dana, a odlični sastojci su vitamin C, vitamin B3 i retinol.

 

Treba li uopće stavljati noćnu kremu?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.