Ljepota i relax 21. srpnja 2016.

Korektor za prištiće ne ide na podočnjake!

Korektor
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izbor korektora ovisi i o tenu. Onaj s antibakterijskim svojstvima istodobno prikriva i isušuje prištiće te ne iritira osjetljivu kožu, a korektor u stiku gustom teksturom “maskira” ožiljke. Donosimo ti trikove za odabir korektora.


Naneseš li korektor na kapke, sjenilo će biti trajnije, a njegova boja ravnomjernija. Isto vrijedi i za ruž, a korektorom možeš i ispraviti te nadopuniti liniju usana. Ako je pregust, korektor pomiješaj s tekućim puderom ili hidratantnom kremom.

Uvijek ga nanosi nakon podloge i maskare kako bi spriječila razmazivanje ako pogriješiš pri šminkanju. Višak ukloni štapićem za uši. Jake podočnjake najbolje ćeš prikriti ako, umjesto puderom u prahu ili kamenu, korektor fiksiraš s malo mat ružičastog sjenila.

Antibakterijski korektori su za isušivanje prištića


Osim što ćeš izgledati odmornije, sjenilo je kompaktnije od pudera, pa će i bolje “držati” korektor. Antibakterijski korektori namijenjeni su isključivo prikrivanju i isušivanju prištića, stoga ih ne treba nanositi na podočnjake jer mogu oštetiti nježnu kožu ispod i oko očiju.

Koristiš li četkicu ili spužvicu za njegovo nanošenje, peri je redovito kako bi spriječila širenje bakterija. Tekući korektori idealni su za manje uočljive nesavršenosti i dnevni make up. No zbog vodenaste teksture često “klize” s lica te ih je potrebno dodatno “učvrstiti” puderom.

Plavi podočnjaci - znak bolesne štitnjače?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.