Ljepota i relax 19. srpnja 2017.

Kongresnice prosvjedovale protiv seksističkog "dress codea"

Foto: Twitter
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bio je to "Petak bez rukava" na U.S. Capitolu kada je grupa demokratskih kongresnica otkrila svoja ramena u prosvjedu protiv seksističkog "dress codea" koji je prouzrokovao buku. Članice Kuće, uključujući kalifornijsku predstavnicu Jackie Speier koja je pozvala kolegice da se založe za "gola ramena", okupile su se na stepenicama Capitola.

Nedavno je novinarka Hayley Byrd izbačena s Capitola kada je prolazila kroz hodnik poznat kao predvorje predsjedavajućeg jer je nosila haljinu bez rukava. "Ponudili su naći pulover za mene kako bih ga obukla što nije bio 'tiranski kraj slobodnog tiska', ali sam odlučila da to neću učiniti. Međutim, ustrajali su na kodu kao i na onome s otvorenim cipelama", objašnjava Byrd za CBS.

Čini se kako nitko nije fan zastarjelih pravila odijevanja koja također muškarcima nalažu nositi odjela i zatvorene cipele. Republikanska predstavnica Martha Scally na prostorima Kuće istakula je: "Stojim ovdje u svojoj profesionalnoj odjeći - u haljini bez rukava i otvorenim cipelama. S time odgovaram gospodine predsjedavajući." 

Koje su karakteristike alfa muškaraca i žena i kako ih prepoznati?

Paul Ryan, predsjedavajući, obećao je da će modernizirati dress code, iako nije u potpunosti jasno hoće li on biti u skladu s 21. stoljećem. Prva republikanka koja je izazvala buku kada je obukla hlače u Kongresu bila je Charlotte Reid iz Illinoisa 1969. godine. No, ženama nije bilo dozvoljeno nositi hlače do 1993.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.