Ljepota i relax Prirodno lijepa 10. kolovoza 2016.

Kombinacije eteričnih ulja protiv zadržavanja tekućine u tijelu

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za razliku od većine beauty tretmana koji djeluju parcijalno, kupke pružaju potpuni doživljaj jer pokrivaju cijelo tijelo. Anticelulitne kupke prije svega djeluju detoksikacijski, ali također potiču cirkulaciju i smiruju upale. Kombinacije ulja koje donosimo možeš koristi za masaže, kupke i gelove.

  • Protiv zadržavanja tekućine - komorač, čempres, grejp, borovnica.
  • Za učvršćivanje kože - neroli, sjeme mrkve i naranča.
  • Za mršavljenje - crni papar, pačuli, geranij, neroli.
  • Za topljenje celulita - cedar, borovnica, čempres, ružmarin, eukaliptus, kadulja, limun, cimet.

Oprezno s uljem cimeta

Eterično ulje cimeta (kora i list) često se koristi u brojnim anticelulitnim pripravcima, ali ono često može izazvati iritaciju kože pa je potrebno prije upotrebe pripravak prvo testirati. eterično ulje lista cimeta znatno je blaže od onog dobivenog iz kore iste biljke.

Celulit se odlično razbija ručnom masažom koja se, ovisno o stručnosti masera, može prilagoditi tvom osjetu na bol, tjelesnoj konstrukciji i trenutnim raspoloženjima. Masažu možeš provoditi i sama, a sve što ti treba je dobra volja i dobro ulje za masažu, koje također možeš pripremiti i sama.

Savjeti su preuzeti iz knjige "Anticelulitna (R)evolucija", Mary Novosel, objavljene u izdanju Hena Com.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.