Ljepota i relax Prirodno lijepa 04. rujna 2016.

Koja je razlika između prirodne i organske kozmetike?

Kozmetika_2
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prirodna kozmetika ne mora nužno biti i organska. Organska kozmetika pretpostavlja da su svi njezini sastojci dobiveni procesom ekološkog uzgoja. Kozmetika ponekad može sadržavati oznaku "sadrži organske sastojke", ali to ne znači da su svi sastojci organskog podrijetla.

Organska kozmetika lako će se prepoznati po Ecocert certifikatu koji potvrđuje da kozmetika ne sadrži: mineralna ulja, PER emulgatore, parabene, sintetske mirise i konzervanse. 

Organska kozmetika podliježe strožoj kontroli

Međutim, organska kozmetika ne znači nužno da je 100 posto organska, jer se određeni sastojci mineralnog podrijetla ne mogu svrstati u organske sastojke. Iako i kod organske kozmetike postoji mogućnost alergija, ona podliježe puno strožoj kontroli od konvencionalne kozmetike. Cijena tih proizvoda je najčešće znatno jeftinija od onih luksuzne kozmetike, no nešto veća od industrijske.

Bez obzira na njihovo prirodno podrijetlo, ti proizvodi danas pariraju najboljoj industrijskoj kozmetici po inovativnosti. Ako se pitaš zašto bi trebala pomno birati što nanosiš na kožu, možda ćeš se zamisliti nad činjenicom da pojedini sastojci iz kozmetičkih sastojaka prodiru duboko u organizam. Potrebno je samo pet do 30 minuta da određena esencijalna ulja uđu u krvotok. Nadalje, ruž se baš kao i pasta za zube svakodnevno se pojavljuje u našem želucu. 

Saznaj više o kremama i serumu protiv bora na prirodnoj bazi!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.