Ljepota i relax 05. lipnja 2017.

Klaunovi otkrivaju: Ovih 5 vrsta osmijeha razvedrit će ti dan

Foto: Crveni Nosovi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Klaun je u službi radosti. On uspijeva ni od čega napraviti nešto lijepo. Klaun može strah preobraziti u sreću, a suze obrisati smijehom. Najviše od svega, klaun se zna iskreno smijati. Sebi, drugima, drugima u sebi i sebi u drugima.

Doktorica Pistacija Točkić i primarijus Dibidus, klaunovidoktori iz udruge CRVENI NOSOVI žele osvijestiti javnost o dobrobitima iskrenog smijanja i ukazati na moć humora u svakodnevnim situacijama.

"Kad se ustanem, prvo se pogledam u ogledalo i onda se nasmijem svojoj raščupanoj kosi. Kad operem zube, iskesim se i nasmijem se bijelim brkovima od paste za zube, a onda se obučem, navučem raznobojne čarape, namjestim svoj crveni nos i ne prestajem se smijati dok se navečer ponovno ne susretnem s ogledalom. Uvijek i svugdje postoji razlog za osmijeh, samo ga treba željeti pronaći", objašnjava klaunesa Pistacija.

 | Author: Crveni Nosovi Foto: Crveni Nosovi Složan je i kolega klaun Dibidus, koji dan bez smijeha smatra propalim danom.

- Nije ni meni svaki dan cirkus, pa i klaunovi su ljudi, dogodi ti se život i protrese te, ali ja se i tome volim nasmijati. Smijanje opušta, stvara dobar osjećaj u trbuhu, a i ljepši sam si kad se smijem; nadodaje klaun Dibidus.

Zašto bi trebala naučiti rzmišljati na humorističan način?

Pistacija i Dibidus najbolje znaju da je osmijeh ponekad luksuz, kada život odluči stati na put. Klaunovidoktori mjesečno posjete 1800 bolesne djece, a ni najteže situacije nisu ih spriječile u misiji donošenja radosti bolesnima, starijima i djeci s teškoćama.

"Smijeh nam može olakšati, ali i produljiti život. Važno je osvijestiti svoje osmijehe, prepoznati situaciju, pronaći idealan osmijeh i u potpunosti mu se prepustiti", objašnjava klaunesa Pistacija.

Klaunovi su majstori od smijeha i slažu se kako je ovih pet osmijeha obrisalo mnogo suza, usrećilo mnoga srca i umanjilo brojne neugodnosti.

Pet osmijeha CRVENIH NOSOVA

RADOSTANAC

Najintenzivniji od svih osmijeha. Proteže se od lijevog do desnog uha, sa ili bez zvučne pratnje. Najčešće je viđen uslijed značajnih životnih postignuća i u društvu najdražih ljudi. Brojna istraživanja potvrdila njegovu ljekovitu moć u borbi protiv mrzovolje i ponedjeljaka.

 

Svakoj dijagnozi osmijehom pomozi! 😁😍#zdravakrava #klaunovidoktori #smjehonoše #smijeh #health

Objavu dijeli Zdrava Krava (@zdrava_krava)

NEUGODNJARAC

Kao i kontrolor karata, uvijek se pojavi kad ga najmanje očekuješ. Usred važnog sastanka ili nakon nečijeg pada na stražnjicu. Neprikladan, ali neodoljiv i nezaustavljiv. Nije pokazatelj lošeg odgoja ni zloće i gotovo uvijek je zarazan.

BLENTARAC

Zaljubljeni osmijeh. Najčešći u prvom tromjesečju veze, iako sretnici u njemu uživaju znatno dulje. Osobi koja te voli najdivniji je na svijetu, a ostalima dosadnjikav kao meksička sapunica.

Način smijanja puno govori o tebi i tvojim željama

LAŽNJARAC

Najčešće viđan u prisustvu dosadnih tetki, nesimpatičnih susjeda i klupskih uletara koji misle da su smiješni, a fore vade iz starih brojeva Teena. Ponekad neophodan i društveno prihvatljiv, ali uglavnom očit i neosoban.

GRUPNJARAC

Najčešći na utakmicama, tulumima i predstavama. Iskren, neopterećen, ponekad sklon podrugivanju, ali rijetko kada zločestom. Podiže atmosferu, otpušta napetosti, a u tramvajima i na javnim mjestima ponekad bezrazložno osuđivan.

CRVENI NOSOVI pozivaju te da upoznaš svoje vlastite osmijehe, prisjetiš se smiješnih situacija i drage ljude podsjetiš na snagu radosti. Uključi se u kampanju Čovječe, nasmij se, drage ljude razveselite radosnim karticama i donesite radost djeci u bolnicu.

Više o kampanji saznaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.