Ljepota i relax Prirodno lijepa 29. srpnja 2016.

Kako sačuvati mladenački izgled u zrelim godinama?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako sačuvati mladenački izgled u zrelim godinama, pitanje je s kojim se prije ili kasnije suočava većina žena. Otkrivamo u čemu je tajna žena koje i poslije četrdesete i pedesete izgledaju puno mlađe od svojih vršnjakinja

Osim što su prihvatile svoje bore i prirodniji izgled koriste i ovih nekoliko trikova: 

  • Izbjegavaj nanositi kremu direktno na prednji dio ispod očiju. Dijelić kreme stavi na šaku ili prst, pričekaj da se malo zagrije, pa je tek nakon toga namaži na prednji dio oko očiju, izbjegavajući kapke.
  • Ne tankim obrvama. Upotrebu pincete svedi na minimum. Deblje obrve daju mladenački i svjež izgled licu, pa je važno da ih ne suziš previše. Ako su ti obrve prirodno rijeđe i tanje, pojačaj ih kvalitetnom smeđom olovkom i češljaj prema gore.
  • Pudere u prahu i one s mat efektom radije izbjegavaj. Koristi svjetlije nijanse tekućih pudera koji ujedno hidratiziraju kožu i tenu daju zdraviji izgled.
  • Zaboravi na svijetle lakove za nokte, jer privlače pažnju na cijelu površinu šake, pa gruba koža i pjege više dolaze do izražaja. Umjesto prozirnih koristi crvene nijanse koje imaju više ružičaste boje u sebi, kako bi stvorili efekt dodatne topline.
  • Biraj tamnije nijanse ruževa. Istraživanja Gettysburg Collegea, čiji su rezultati nedavno objavljeni u SAD-u, pokazala su da kontrast između blijedog tena i jarke boje usana žene čini privlačnijim. Kako starimo, usne postaju bljeđe, a koža koja ih okružuje tamnija. Zato je pravo rješenje u odabiru crvenih, tamnijih nijansi ruža. Prij nanošenja ruža, stavi malu količinu tekućeg pudera na usne i iscrtajte rubove olovkom, kako se ruž ne bi razlio.
  • Manje šminke svježiji izgled. Ako ne želiš da tvoje lice izgleda kao maska, biraj kvalitetnu šminku s mineralima koja je lakša, sto posto prirodna i koja dozvoljava koži da diše.
  • Obrati pažnju na izgled kose. Izbjegavaj istanjene frizure i neobavezne, prirodne valove zbog kojih će kosa izgledati staro i otrcano. Opredjeli se za ravnu kosu ili blago uvijene kovrče koje će tvom izgledu dati notu elegancije i živosti.
  • Izbjegavaj bojenje u jednu boju. Pramenovi u drugoj nijansi odlično su rješenje za plavuše i brinete, osobito ako je kosa počela sijediti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.