Ljepota i relax Wellness 06. srpnja 2016.

Kako odabrati kremu za sunčanje i odgovarajući faktor?

Sunce-Koza
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako na ljetovanju puno vremena provodiš u moru, svakako odaberi vodootpornu zaštitu. Biraj zaštitu širokog spektra koja štiti od UVA i UVB ­zraka. Odaberi faktor koji ti najbolje odgovara.

Sun protection factor (SPF) je mjera koja označava koliko dugo možeš ostati na suncu bez opasnosti od opeklina u odnosu na okolnosti bez zaštite. Što je veći SPF, duže ćeš biti zaštićena od UVB zraka. Ukoliko duže boraviš na suncu, svakako se preporučuje zaštitni faktor 30 ili veći.
 
No viša zaštita ne znači nužno i bolja, SPF 50 pruža tek 1­2 posto bolju zaštitu od UVA i UVB zraka od faktora 30. Hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom posebno se preporučuju ukoliko imaš suhu kožu, kako bi smanjila mogućnost starenja kože izazvano izlaganjem suncu. Ukoliko si sklona alergijama, izbjegavaj kreme i ulja za sunčanje koji sadrže umjetne tvari i ekstrakte koji mogu potaknuti alergijsku reakciju.
 
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.