Ljepota i relax 17. srpnja 2011.

Kako izabrati kupaći kostim?

Kupaci_Bikini
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si ovog ljeta u potrazi za idealnim bikinijem ili jednodjelnim kupaćim kostimom, nije na odmet potražiti nekoliko savjeta neposredno prije kupovine. Modne trikove ti otkriva stilistica Felicita Glavaš

Odgovarajući model bikinija nije čudotvoran, no može nam pomoći da vizualno balansiramo proporcije, da prikrijemo male nedostatke i da otkrijemo tjelesne adute. Ti aduti, zajedno s pravim izborom badića, mogli bi biti opasno atomsko oružje na plaži, a zanimljivo je da je 1946. tvorac bikinija gosp. Reard nazvao svoj dizajnerski izum 'bikini' po koraljnom otoku Bikini Atoll (atoll-otok) smještenom na Pacifiku, znajući da se na njemu testira nuklearno oružje.

Jednodjelni badić najbolje prikriva

Prije bilo kakvoga tehničkog savjeta predložila bih ti da kupnju ovog nezaobilaznog morskog prijatelja doživljavaš kao dugoročnu investiciju jer u 'onaj pravi' bikini mogla bi biti zaljubljena još godinama. U slučaju da si se pretvorila u kuglicu i vjerno sakupljala celulit i masnoće, što nije nimalo pohvalno ni dobro za tvoje zdravlje, najbolja preporuka je jednodjelni badić koji nema horizontalne linije, velike uzorke, suvišne nabore, a boja mu je uvijek tamnije nijanse.

Idealna opcija bi bila kostim krojen tako da su bočne strane tamnijeg materijala, a središnji dio nešto svjetliji, što nije nemoguće pronaći. Dodaci kao što su veliki šešir i veliki ceker jako će ti dobro pristajati.

Iako nijedno tijelo nije nalik nekom drugom, što znači da je varijacija nebrojeno, olakšat ćeš si izbor odjeće ako odrediš svoj tip. Svaki od njih krije svoju ljepotu, a na tebi je da odlučiš što doista želiš naglasiti, a što neutralizirati.

Kruškolika građa tijela

Kruškoliku građu karakteriziraju uska ramena, manje grudi, izražena guza i bokovi. U slučaju da ti nije cilj isticati posebno guzu i bokove, što može biti slučaj ako su čvrsti i lijepo oblikovani, donji dio bikinija neka ne bude poput bokserica koje će ocrtavati obline, niti mikro-mini gaćice koje će ih otkriti. Izbor neka padne na dobro krojene gaćice srednje veličine bez posebnih akcenata, nabora, ušitaka i jakih boja. Gornji dio neka ima naramenice široko postavljene, nikako one koji se veže oko vrata. Svaki koji ima umetke, nabore na materijalu, razne uzorke - dobro je došao. U slučaju da želiš prekriti trbuh izaberi jednodjelni kostim koji na svom gornjem dijelu ima šare ili nabore.

Uži bokovi vole bokserice

Suprotan tip je onaj sa širim ramenima, većim grudima i užim bokovima gdje vrijede i suprotna pravila. Bokserice, istaknuti komad sa uzorcima ili jaka boja gaćica može zablistati na tebi. Gornji dio biraj ovisno o ukusu. Važno je da nađeš dobru mjeru, no nikako nemoj grudi skroz prikrivati.

Širi struk

Zahvalna figura pješčanog sata

Vrlo zamaman, a i zahvalan tip je oblik pješčanog sata, (jednako široka ramena i bokovi sa izraženim strukom) sam po sebi proporcionalan te nema potrebe za posebnim vizualnim manipulacijama. Kupi onaj koji ti je neodoljivo lijep!

Širi struk stvoren za spektar boja

Sličan tip je onaj ujednačenih bokova i ramena, no širega struka. Pokušaj sa istaknutijim dekolteom i kostimima koji će biti šarenih boja i horizontalnih linija. Možeš si dopustiti spektar boja i dezena što će uvijek dobro izgledati na tebi.

Obrati posebnu pozornost na dužinu torza i nogu. Ako je torzo izratito dug nemoj ga prikrivati plohom jednodjelnog kupaćeg kostima nego nađi načina da ga skratiš horizontalnim rezovima.

Npr. jednodjelni kostim koji ide do visine grudi, u obliku korzeta ili bikini čiji gornji dio nema nikakvih naramenica. Duge noge? Ti si sretna žena!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.