Ljepota i relax 18. travnja 2016.

Ulje kadulje protiv kožnih iritacija

Kadulja_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ulje kadulje bogat je izvor dviju vrsta esencijalnih masnih kiselina – linoleinske (LA) i gamalinolenske (GLA) – za koje je dokazano da sprečavaju gubitak tekućine putem kože i smiruju njezine površinske iritacije. Iskustvo pokazuje da je ulje kadulje učinkovito u ublažavanju ekcema

Kadulja protiv kožnih iritacija

Osim toga, ovo ulje bogat je izvor dviju vrsta esencijalnih masnih kiselina – linoleinske (LA) i gamalinolenske (GLA) – za koje je dokazano da sprečavaju gubitak tekućine putem kože i smiruju njezine površinske iritacije. Travari su oduvijek koristili ulje kadulje u terapiji suhe i osjetljive kože.

Ulje šipka za njegu zrele kože

Šipkovo ulje bogato je antioksidansima i esencijalnim masnim kiselinama, zbog čega je vjerojatno najučinkovitije biljno ulje za regeneraciju kože, posebno kod žena zrele dobi. Ovo ulje sadrži i vitamin A u obliku trans-retinoične kiseline, koja djeluje kao prirodan eksfolijator. Koristi čisto šipkovo ulje na ograničenim, problematičnim dijelovima kože (kao što su ožiljci) i nakon samo mjesec dana primijetit ćeš znatna poboljšanja.

Lavanda za opuštanje i miran san

Ovu biljku također prati duga povijest medicinske i kozmetičke primjene. Stari Rimljani koristili su je kao dodatak vodi u kojoj su se kupali, a tijekom sedamnaestog stoljeća mnogi narodi Europe koristili su lavandu za ublažavanje glavobolja i protiv nervoze i napetosti. Suvremena znanost
dokazala je brojne koristi lavande: i lavandinog ulja za opuštanje:

  • Za opuštanje utrljaj kap ulja u svako zapešće
  • Za miran san ušij vrećicu suhe lavande u jastuk.

Pročitaj savjete dr. Ksenije Krajine Pokupec za liječenje biljem.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.