Ljepota i relax 20. prosinca 2013.

Jesu li ekstenzije za trepavice sigurne?

Trepavicenaslovna
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bliži nam se doček Nove godine kada posebnu pažnju pridajemo make-upu. Kako su trepavice iznimno važan detalj na svakom licu, istražili smo kako izgleda postupak ekstenzije za guste i duge trepavice. Oftalmolog dr. sc. Dean Šarić pojašnjava postoje li kakve opasnosti za oko i vid prilikom ovakvog tretmana

Guste i dugačke trepavice

Za najluđu noći u godini obično pripremamo nešto drugačiji make up od onoga koji nanosimo svakodnevno. Trepavice su iznimno važan detalj na svakom licu što potvrđuje i činjenica da je maskara najprodavaniji kozmetički proizvod na svijetu. Iako žene nerijetko odabiru umjetne trepavice kako bi postigle 'dramatičniji' make up, one koje žele veće, gušće i dulje trepavice sve češće odabiru tretman ekstenzije trepavica.

Portal Budi.In donosi ti kako izgleda postupak bezbolnog tretmana ugradnje trajnih trepavica: ''Prije ugradnje same trepavice, određuje se duljina i debljina ekstenzije jer ona ne smije biti opterećenje prirodnoj trepavici.

''Rok trajanja'' umjetnih ekstenzija do 60 dana

Proces ugradnje je precizan i zahtjevan: pincetom se izdvoje sitne prirodne trepavice i na jednu od njih se lijepi ekstenzija koja se prethodno umače u ljepilo. Višak ljepila se uklanja, a postupak ponavlja dok oba oka nisu obogaćena prekrasnim, dugim trepavicama. Na kraju se skidaju izolatori i češljaju trepavice.'' 

Kozmetičarka Monika Kundih Antunović savjetuje kako trepavice nakon ugradnje ne bi smjele doći u doticaj s vodom narednih 12 sati. 'Rok trajanja'ovog tretmana je između 30 i 60 dana. Cijena prve ugradnje trepavica je 800 kuna, a svake nadogradnje 330 kuna.

Nužno redovito održavanje ekstenzija

Kako je ugradnja trepavica sve češći kozmetički zahvat, i u oftalmologiji se stručnjaci sve više sreću s ovakvim ekstenzijama budući da se prilikom lijepljenja trepavica koristi medicinsko ljepilo koje je hipoalergeno. Oftalmolog dr. sc. Dean Šarić tvrdi kako postoje samo minimalne opasnosti za oči ako se koriste kvalitetni materijali.

''Najčešći su problemi vezani upravo za nestručno ili nedovoljno stručno rukovanje pri postavljanju umjetnih trepavica. Dodatno, kod pacijentica koje nose kontaktne leće ove ekstenzije otežavaju stavljanje i skidanje kontaktnih leća'', tvrdi te upozorava kako posebna pažnja treba biti posvećena redovitom održavanju ekstenzija jer stare i zapuštene nisu ukras očima, a mogu izazvati upale spojnice i vjeđa. ''Kod operativnih zahvata na oku (refrakcijska kirurgija i slično), svakako je prije operacije potrebno liječniku napomenuti da osoba ima ovakve ekstenzije.''

Više o samom procesu ugradnje trepavica pročitaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.