Ljepota i relax 16. studenoga 2009.

Injekcijom do savršenih grudi

Grudi_Mjerenje.Jpg-Zk
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon što je talijanski časopis Grazia otkrio tajnu savršenih oblina glumice Jennifer Aniston, stručno mišljenje o tretmanu povećanja grudi injekcijama Macrolane potražili smo od doc.dr.sc. Zorana Žgaljardića, estetskog kirurga i vlasnika poliklinike Centar estetske kirurgije

'Jen je najvjerovatnije koristila Macrolane injekcije i grudi su joj zato vidljivo veće. Jako je zadovoljna', informacija je koju je Grazii proslijedio neimenovani izvor, blizak popularnoj 'prijateljici'.

Naime, nagađanja o povećanju grudi američke glumice započele su nakon prvih fotografija s njezinog novog filma, 'The Bounty', na kojima je očito da su joj grudi 'bujnije' nego ranije. Ipak, nije riječ o drastičnom povećanju već o rastu košarice za najviše jedan broj.

Postupak povećanja grudi injekcijama Macrolanea izvodi se od 2008., a prema posljednjim podacima britanskog Timesa, na zahvat se do sada, u Britaniji, odlučilo preko 2000 žena.

Glavni razlog, zbog kojeg žene biraju Macrolane, je prirodan izgled grudi nakon zahvata, a u slučaju da pacijentica nije zadovoljna novim izgledom, dovoljno se strpiti jer će se, u roku godine dana, sve vratiti na staro. Naime, hijaluronska kiselina iz organizma se izlučuje prirodnim putem.

'Tretman Macrolaneom ima svoj vijek trajanja, do godine dana, ukoliko se rezultat ne nadopunjuje', objašnjava doc.dr.sc. Zoran Žgaljardić, estetski kirurg i vlasnik poliklinike Centar estetske kirurgije.

Što je u injekcijama?

Macrolane je injekcijski materijal hijaluronske kiseline kojeg proizvod Q-med, švedska tvrtka koja se bavi biotehnološkim istraživanjima i proizvodnjom medicinskih proizvoda, primarno medicinskih implantata, za estetsku i medicinsku primjenu.

'Riječ je o gelu koji se koristi za popunjavanje defekata mekih čestica na svim dijelovima tijela pa se tako može aplicirati i na dojke', kaže doc.dr.sc. Žgaljardić.

Moguće komplikacije

No, iako se hijaluronska kiselina pokazala stabilnom kada je riječ o malim količinama ubrizganim u lice, s većim količinama, pogotovo u području grudi, treba biti oprezan, upozorava dr. David Ross, estetski kirurg s odjela za plastičnu kirurgiju britanske klinike 'The London Clinic'.

S njim se slaže i dr.sc. Žgaljardić i ističe kako postoji opasnost da, zbog kalcifikata (nakupina soli kalcija) koji se pojavljuju oko masnih stanica, interpretacije mamografije budu diskutabilne.

Drugim riječima, ne zna se može li hijaluronska kiselina spriječiti otkrivanje promjena na dojci.

Na pitanje o mogućim komplikacijama doc.dr.sc. Žgaljardić odgovara:

'Komplikacije su uvijek moguće, pogotovo kod kirurških intervencija i stranih materijala koji se koriste kao umetci'. Infekcija je samo jedna od njih'.

Cijena tretmana

Tretman povećanja grudi Macrolaneom košta oko 25 000 kuna, a dopuna oko 7000, piše britanski Times.

'Visoka cijena još je jedan od razloga zbog kojeg se injekcijama Macrolanea grudi ne povećavaju više od jednog broja, objašnjava dr.sc. Zoran. Žgaljardić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.