Ljepota i relax 24. listopada 2014.

Gordan Kožulj voli terapiju blatom

Gordanu
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Termalno blato je namijenjeno gostima koji imaju poteškoća s išijasom, atritisom, gihtom, reumom, ginekološkim i kroničnim upalnim procesima. Isto tako dobro je za saniranje posljednica ozljeda kostiju i zglobova te oporavak nakon operacijskih zahvata. Gordan Kožulj bivši plivački reprezentativac sportske ozljede ublažava blatnom masažom

Inovativnim razvojem u smjeru selfness pristupa, Terme Tuhelj razvijaju programe u kojima nastoje naučiti goste kako zadržati mladost, ostati vitalan, održati zdravlje i kako se bolje brinuti o sebi. Posebno su se posvetili dodatnom razvoju wellness tretmana za opuštanje i njegu, koje su obogatili, ojačali i dodali im posebnu ljepotu i ugodu.

Ljekovita svojstva termalnog blata: uklanja akne i išijas

Termalno blato je namijenjeno gostima koji imaju poteškoća s išijasom, atritisom, gihtom, reumom, ginekološkim i kroničnim upalnim procesima. Isto tako dobro je za saniranje posjednica ozljeda kostiju i zglobova te oporavak nakon operacijskih zahvata. Ljekovita blata su različita i svako je po sebi posebno. Tuheljsko blato se razlikuje od ostalih po svojoj kvaliteti i učinkovitosti. U Termama Tuhelj su objasnili koje su njegove posebne kvalitete:

"Blato smanjuje bolove i otpušta stres, uklanja toksine iz tijela, pomaže tijelu da zadrži vlažnost, vraća koži prirodnu PH vrijednost, poboljšava cirkulaciju, sprječava i liječi probleme s aknama. Tuheljsko blato sadrži silicijev, aluminijev, željezni, magnezijev, kalijev i natrijev oksid te ugljikov dioksid, sumporov trioksid, vodu, organske tvari. Svojom ljekovitim sastavom magnezija i sumpora termalno blato koži daje elastičnost i čvrstoću. Upravo zbog sastojka kao što su sumpor i magnezij blato otklanja bolove u zglobovima i reumatskim oboljenjima." Preporuka je da se blato koristi svaki tjedan, svaki drugi ili treći dan.

Tijek tretmana

  • Masaža s termalnim blatom traje 40 min
  • Na prednjoj strani tijela masiraju se noge, trbuh i ruke, dok se sa stražnje strane masiraju noge, leđa i ruke
  • Gost je 10 minuta zamotan u foliju kako bi blato imalo funkciju maske za cijelo tijelo
  • Dok je zamotan u foliju masiraju mu se stopala
  • Nakon tretmana obavezno je tuširanje

"Tretman blatom ne preporučujemo srčanim bolesnicima, osobama s povišenim krvnim tlakom,osobama koje imaju ugrađeni pacemaker. Općenito osobama koje imaju problema s krvožilnim sustavom, onima koji imaju otvorene rane na koži, izbočene madeže, proširene vene i neke alergije na samo blato", objasnili su u Termama Tuhelj.

Svi tretmani započinju i završavaju posebnim ritualom pozdrava terapeuta i gosta te kratkim vježbama disanja i opuštanja kako bi tretman ili masaža bili što intenzivniji i bolji, naglašavajući prirodne vrijednosti – termalnu vodu i ljekovito blato. Nove tehnike usavršene su pod vodstvom vrhunskog wellness terapeuta Pedje Filipovića, a po principu škole masaže "Professional" koja omogućava upoznavanje i ovladavanje teoretskim i praktičnim postavkama autorizirane tehnike terapija, a sve s ciljem usavršavanja terapeutskih tehnika i širenjem znanja.

Blato ublažava posljedice od ozljeda kostiju

Gordan Kožulj plivački reprezentativac koji nakon uspješne sportske karijere  radi kao viši savjetnik u konzultantskoj kompaniji, objasnio je zašto se odlučio za tretman blatom u Termama Tuhelj: "Kao bivši dugogodišnji profesionalni sportaš vučem neke posljedice iznimnih tjelesnih napora i stresova. Navedeno blato pomaže pri liječenju i oporavku tijela nakon ozljeda kostiju i zglobova, u mom slučaju posebice ramena koja su se potrošila uslijed brojnih plivačkih zaveslaja. Blato na njih ima učinkovit terapijski efekt."

Gordan kaže da sad ide puno rjeđe na masaže nego dok se profesionalno bavio sportom: "Sad na masaže idem povremeno, možda bolje rečeno nedovoljno, jer više ne stižem zbog poslovnih i obiteljskih obaveza. Dok sam se aktivno bavio sportom, masaže su bile sastavni i obavezni dio moje svakodnevice. Naime, one su dio planiranog trenažnog procesa jer pomažu pri oporavku tijela nakon treninga. S obzirom na to da smo hitjeli imati što više kvalitetnih i napornih treninga u tjednu, koristili smo, među ostalim i masaže, kako bi ubrzali rekuperaciju mišića i ugurali što više napora u danom vremenu." Na pitanje postoje li  određeni spa tretmani i rituali koji mu osobito dragi Gordan je odgovorio: "Nikada se nisam koristio ritualima u duhovnom smislu riječi, ali u kontekstu relaksacije i spa tretmana često sam koristio toplo-hladnu kupku jer tako koristim eksternu temperaturu za neku vrstu drenaže mišića i oporavka mišića."

Pročitaj kako himalajske solne lampe pomažu kod umora.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.