Ljepota i relax 25. kolovoza 2017.

Frizeri upozoravaju: Ne koristite šampon za suho pranje često

Kosa-Svrabez450X300_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogim ženama on je pravi spasitelj - šampon za suho pranje brzo upija masnoću i pomaže kad nemaš vremena za pranje kose i feniranje. Ipak, stručnjaci naglašavaju da ovaj šampon može nanijeti više štete nego koristi.

Sve više žena, uslijed nedostatka vremena, koristi šampon za suho pranje kose pri stiliziranje frizure. Uz samo malu količinu ovog proizvoda neprskanog na korijen kose možeš izgledati kao da sti izašla iz frizerskog salona.

Doznaj koliko često je prihvatljivo prati kosu suhim šamponom

Međutim, preveliko oslanjanje na njegove prednosti ima svoju cijenu. Frizeri upozoravaju da pretjerana uporaba šampona za suho pranje kose može uzrokovati svrbež glave, perut, prištiće, rane, pa čak i opadanje kose.

Pročitaj iskustvo žena koja je redovito koristila šampon za suho pranje kose

Iako je jako popularan, šampon za suho pranje kose ne bi trebalo koristiti često. Njegovi sastojci koji upijaju masnoću na duže staze mogu isušiti kosu, kao i zatvoriti pore na vlasištu, što dovodi do dodatnih komplikacija.

duga kosa Možda te zanima... Tri prirodna sastojka od kojih kosa brže raste Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.