Ljepota i relax 30. rujna 2009.

Elektrostimulacija usporava starenje

Elektrostimulacija
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jačanjem mišića lica elektrostimulacijom koža postaje napetija, a bore manje vidljive, tvrdi dr. Nicholas Perricone, autor bestsellera "Hrana za vječnu mladost". S njim se slaže i suvlasnica medicinsko kozmetičkog centra Skin, Kristina Ukalović, koja će ti pokazati kako izgleda tretman elektrostimulacije

Želite li usporiti proces starenja, jače definirati konture lica, vratiti izgubljeni tonus i elastičnost kože, probajte elektrostimulaciju, preporuča dr. Perricone u najnovijem javnom istupu za britanski dnevni list Daily Mail.

Tragom njegove preporuke zdravakrava je posjetila medicinsko kozmetički centar Skin i provjerila kako izgleda tretman elektrostimulacije jednim od najkvalitetnijih aparata na hrvatskom tržištu, elektrostimulatorom New Life. Kroz tretman vodila nas je suvlasnica centra, Kristina Ukalović.

Struja pokreće mišiće

New Life elektrostimulator radi na principu B.E.A.M. (Bio Electrical Acceleration Management) tehnologije - oponašanjem bioelektričnih procesa mišići se stežu i opuštaju na isti način kao pri vježbanju, objašnjava Kristina no, puno brže i intenzivnije.

Elektrostimulacija lica New Lifeom izvodi se na dva načina; elektrodama ili specijalnim rukavicama. Oba su procesa bezbolna, a jedino što klijent osjeća je rad mišića, objašnjava Kristina. Tretman traje oko sat vremena, a neposredno nakon završetka, klijent se može vratiti dnevnim obvezama.

Elektrode se postavljaju na očišćeno lice i to na područje prsnog koša, čeljusnih kostiju, obraza i čela. Potom se, uz strogi nadzor osobe koja izvodi elektrostimulaciju, pušta niskovalna struja. S obzirom da New Life ima dvostruko više elektroda od sličnih elekrostimulatora, moguće je istovremeno tretirati lice i tijelo tj., simultano učvrstiti kožu lica, grudi, bedara...


Preporuka stručnjaka

Tretmani elektrostimulacije grupiraju se u pakete od deset tretmana koji se rade dva do tri puta na tjedan. Kristina preporuča dva tretmana na tjedan jer je koži tj., mišićima potrebno vrijeme za oporavak i reakciju. Rezultati postignuti nakon deset tretmana traju do šest mjeseci.

Elektrostimulacija lica preporuča se osobama koje primjećuju prve znakove gubitka tonusa i opuštanja kože. Dođu li 'na vrijeme', odlične rezultate postići će isključivo elektrostimulacijom dok se pri jačoj opuštenosti elektrostimulacija kombinira sa nekirurškim metodama rejuvenacije.

Elektrostimulacija je idealan početak prevencije starenja; redovitim 'vježbanjem' mišića lica i tijela moguće je izbjeći invazivne metode rejuvenacije poput botoxa i fillera, objašnjava Kristina.

No, smatra da prije 25. godine nema potrebe za tretmanima lica dok se elektrostimulacija tijela može raditi već od 18., ovisno o tonusu kože.

Stimulacija rukavicama

Elektrostimulacija rukavicama djeluje na istom principu kao ona elektrodama osim što osoba koja izvodi tretman dodatno 'upravlja' strujom usmjeravajući je pokretima ruku nalik masaži.

Rukavice su  izrađene od posebne tkanine koja provodi niskovalnu struju, a za dodatnu provodljivost rukavice se prije tretmana namaču u vodi. Masaža lica izvodi se kružnim pokretima i potpuno je bezbolna.

Elektrostimulaciju često kombiniramo sa nekirurškim metodama rejuvenacije (pomlađivanja) lica poput Trinitija, kaže Kristina.

Riječ je o nekirurškom faceliftingu koji zateže kožu, potiče stvaranje kolagena te uklanja pigmentacijske mrlje i sitne kapilare. Ukoliko je tonus kože iznimno slab, preporuča se rejuvenaciju započeti Trinitijem, a potom prijeći na elektrostimulaciju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.