Ljepota i relax Zdrava koža 12. lipnja 2017.

Dobro razmisli prije no što pincetom počupaš dlake s ovih mjesta

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prirodno, kada vidiš dlaku na mjestu koje po tebi nije mjesto na kojem bi ona trebala biti, poželiš ju iščupati. Većinom to i napraviš. Ipak, ima situacija u kojima čupanje pincetom nije najbolja opcija.

Obrve

Da, znamo, obrve čupaš pincetom, sve to radimo. Međutim, dlake obrva su jako osjetljive i često korištenje pincete na njima može ostaviti trajne posljedice na folikulu dlake.

"Uklanjanje trimerom ili voskom je mnogo bolji izbor", savjetuje dermatolog dr. med. Gary Goldenberg za Women's Health Magazine. Ukratko, ako godinama oblikuješ vrlo tanke obrve i onda odlučiš promijeniti oblik na ponešto deblji, proces bi mogao biti mnogo teži i sporiji no što misliš.

Što znači kada ti stidne dlake počnu sijedjeti?

Bradavice

Još jednom, trimer je bolja opcija. Područje bradavica je vrlo osjetljivo i vrlo lako možeš izazvati oštećenje kože ili čak infekciju neopreznim čupanjem. Ako već ne želiš odustati od pincete, pričekaj da dlaka bude bar centimetar do dva dugačka. U tom slučaju ćeš ju lakše iščupati bez štetnih posljedica za kožu.

6 zabluda o stidnim dlačicama

Madeži

Čupanje dlaka u području madeža vrlo je opasno i može lako dovesti do upale ili infekcije. Ukoliko ti dlaka u području madeža estetski jako smeta, ukloni ju trimerom ili odi na trajno lasersko uklanjanje, savjetuje Goldenberg.

Akne

Nije čudno da su u području dlake razvije mali bijeli prištić. Tu najčešće nije riječ o pravoj akni, već o reakciji izazvanoj u korijenu dlake, obično zbog začepljenja folikule dlake.

Put do besprijekorno glatkih pazuha

U tom slučaju, uklanjanje dlake je odgovor na problem, ali treba se izvesti oprezno i pomoću antibakterijskih sredstava. Dakle pravilnim čišćenjem kože prije i nakon čupanja, a čupanje trebaš napraviti dezinficiranom pincetom.

Urasle dlake

Svi ih mrzimo, ali ako ih pokušaš iščupati pincetom riskiraš razvoj infekcije, kao i stvaranje trajnog ožiljka. Stoga se suzdrži od takvih pothvata, pokušaj smiriti upalu toplim oblozima ili posjeti svog dermatologa.

3 savjeta protiv uraslih dlačica

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.