Ljepota i relax Wellness 09. studenoga 2018.

Detoks kupke oslobađaju od toksina i pomažu kod kožnih problema

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ništa ne opušta više od vruće kupke na kraju napornog radnog dana, osim možda vruće kupke s detoks učinkom. Detoks kupka otklonit će otrove iz tvoga tijela i nakon nje ćeš se osjećati umorno pa je najbolje da se kupaš prije spavanja.

Ako osjećaš da ti je tijelo puno toksina i imaš probleme s kožom, ovi prirodni jeftini recepti bit će dobar način da poboljšaš svoje zdravlje, piše Wellness Mama i otkriva svoje najbolje recepte.

Detoks sa soli - umiruje kožne iritacije i osigurava dodatne doze magnezija

Sastojci:

  • 1/4 šalice morske ili Himalayske soli
  • 1/4 šalice magnezijeva sulfata
  • 1/4 šalice sode bikarbone
  • 1/3 šalice jabučnog octa
  • desetak kapljica tvog omiljenog esencijalnog ulja, ako želiš

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Priprema:

Sol, magnezijev sulfat i sodu bikarbonu staviti u vruću vodu da se otope. Napuni kadu vodom i dodaj jabučni ocat. Ulij soli i eterična ulja ako želiš.

Budi u kupki koliko želiš, najviše pola sata. Imaj na umu da se nakon detoksifikacijske kupke možeš osjećati umorno pa u skladu s tim planiraj svoje aktivnosti.

Ova kupka je izvrsna za umirivanje kožnih iritacija, povećanje razine magnezija i detoks.

suho četkanje Možda te zanima... Suho četkanje potiče limfni sustav i cirkulaciju: Kako ga pravilno provoditi Zdravlje Glina_Za_Liječenje Možda te zanima... Zelena vs. bijela glina - koja je bolja? Zdravlje

Detoks s glinom - izvlači toksine i teške metale iz tijela

Sastojci:

  • 1/2 šalice zelene gline
  • 1/2 šalice magnezijeva sulfata
  • esencijalna ulja ako želiš

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Priprema:

Magnezijev sulfat i esencijalna ulja stavi u kupku, a za glinu postoje dvije varijante:

1.Snažno umiješaj glinu u malu količinu vode dok se ne rastopi, nemoj koristiti metalnu žlicu za miješanje nego plastičnu ili staklenu.  Dodaj glinenu smjesu u kadu i namači se najmanje 20 minuta.

2. Pomiješaj glinu s malom količinom vode da dobiješ gustu smjesu. Stani u kadu napunjenu vodom i protrljaj glinastu smjesu po cijelom tijelu da dobiješ masku i drži na tijelu pet minuta prije nego što legneš u kadu. Izravan dodir gline s kožom učinkovito će izvući toksine iz kože. Budi u kadi najmanje 20 minuta, na kraju će ti vjerojatno trebati pamučna krpica kako bi uklonila ostatke gline s kože.

Ova detoks kupka izvlači toksine i teške metale iz tijela i poboljšava nivo magnezija u tijelu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.