Ljepota i relax 29. prosinca 2016.

Darujemo novi hit: "Hygge - sretan život na danski način"!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hygge je osjećaj pripadnosti i topline, trenutak ugode i zadovoljstva. Ova prekrasna knjiga pomoći će ti da otkriješ hygge i prizoveš je u svoj život svakoga dana. Pripremi šalicu kave, smjesti se u svoj omiljeni naslonjač i otkrij koliko je život lijep kad je u njemu prisutna hygge.

Ostavi nam komentar ispod članka, opiši nam svoj mali ritual uživanja u životu, a autori tri najbolja komentara prema odabiru redakcije osvojit će novi hit - knjigu Hygge u izdanju V.B.Z.-a. Pravila nagradnog natječaja pročitaj ovdje.

Da bi uživao u životu, ne moraš biti Danac

Da bi razumjela hygge i uživala u njoj, ne moraš biti Danac. Svi mi prepoznajemo univerzalne teme koje su temelji hygge: pripadnost, povjerenje, povezanost, zajednicu, zajedništvo, bliskost, sigurnost, dom, zadovoljstvo, autentičnost, prisutnost i ljubav.

 | Author: PR Foto: PR

Ova te knjiga poziva da malo-pomalo mijenjaš svoje postupke i poimanje života kako bi svaki dan osjećala hygge. Hygge izvire iz društva usredotočenog na ljude, a ne na stvari. Povezana je s jezikom ljubavi i idejom da pravo bogatstvo nije ono što možemo gomilati, nego ono što dijelimo.

Vrijeme za njegovanje naših odnosa

Za mnoge od nas životne vrijednosti su težak rad, mjerljiva postignuća i bogatstvo, a nerijetko propuštamo odvojiti malo vremena kako bismo njegovali svoje odnose i jačali društvene veze.

Pogrešno vjerujemo da nam sigurnost pružaju materijalne stvari, a ne ljudi.

Danac nijednog čovjeka neće smatrati boljim ili lošijim od sebe, iako, primjerice, može biti svjestan da taj čovjek ima više novca ili je na nižem položaju od njega.

Ostavi nam komentar ispod članka, napiši nam svoj mali ritual uživanja u životu, a autori tri najbolja komentara osvojit će novi hit - knjigu Hygge u izdanju V.B.Z.-a.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      spence

      Radim stresan posao, s brojevima i novcem, i taj tempo je išao dok se nije odrazio na moje zdravlje. To je bio signal da usporim, zastanem i proniknem u sebe te da shvatim kako stvari koje su mi se činile bitne zapravo su nebitne. Živim na selu i počela sam cijeniti prednosti da imam mogućnost za uzgoj povrća iz vlastitog vrta. Taj dodir sa zemljom kao da me puni energijom i iscjeljuje, a ukusno domaće neprskano povrće samo je dodatni plus. Najvažnije je ne izgubiti kontakt s prirodom.

    • Default avatar -
      natali2

      Moj mali ritual počinje ujutro kad zavjese nestanu na prozoru i u sobu uđe zraka sunca. Ona mi stavlja osmjeh na lice. Ustajem. Pravim čaj. Šalica na Štrumpfetu već čeka topli napitak. Dan je tek počeo. Miris čaja ispunjava sobu. Uzimam čaj i gledam kroz prozor. Stabla su gola, vjetar ih vija. U sobi je ugodno toplo. Pijem čaj. Topli napitak teče niz grlo. Duša je dobila krila, sanjari o ljubavi i miru. Tišina je posvuda. Čaj potiče utjehu. Nisam sama, slatka toplina pravi mi društvo.

    • Default avatar -
      tihana2

      Pošto sam srednjoškolka a još k tome i maturantica, moji ritualni uživanja nisu nekakvo dugo sjedenje i ljenčarenje, već kratke, ali slatke stvari, poput polu-satne kave s prijateljima nakon nastave ili trenutak kad uhvatiš vremena da pogledaš epizodu omiljene serije :) Uostalom, u današnjem svijetu u kojem je sve užurbano i ni za što nemamo dovoljno vremena mislim da je prava dragocjenost uhvatiti sat vremena dnevno za sebe i svoje interese te da je to ono što nas održava živima i sretnima.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.