Ljepota i relax 22. lipnja 2017.

Chef iz restorana s Michelinovom zvijezdom, Nina Kraljić i predstava pod zvijezdama na Slatkim guštima

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagrebački park Zrinjevac od 22. 6. do 2. 7. postat će dom 6. festivala slastica Slatki gušti. Ovaj već svima dobro poznati festival u organizaciji Dobre vibre za svoj šesti rođendan uz tradicionalnu ponudu najpoznatijih zagrebačkih slastičarnica donosi i brojna druga uzbudljiva iznenađenja.

Za vrijeme festivala prvi će se put u Hrvatskoj u hotelu Dubrovnik održati Food Blogging Conference Zagreb: „Make Life Delicious“, na kojoj će sudjelovati poznati domaći i inozemni food blogeri. Gostujući blogeri, poput Sare Milletti i Katharine Boden, održat će edukativne radionice i natjecanja na Zrinjevcu kako bi ih svi posjetitelji mogli upoznati i proširiti svoje znanje u pripremi slastica i slastičarskih proizvoda.

Superbrzi muffini bez brašna

6. rođendan festivala

Otvorenje šestih Slatkih gušta obilježit će se puštanjem 600 rođendanskih balona i glazbenim nastupom Nine Kaljić. Posjetitelji će ove godine imati priliku upoznati posebnoga gosta festivala Franca Alibertija, renomiranoga talijanskog Chefa restorana s Michelinovom zvjezdicom, koji će za vrijeme festivala demonstrirati svoje vrhunsko znanje i vještine.

 | Author: PR Foto: PR

U programu festivala je i piknik, na kojem će najsretniji posjetitelji imati priliku uživati u internacionalnim slasticama i osjetiti okuse dalekih destinacija.

Festival će biti popraćen raznolikim sadržajem, svakodnevno će se u parku Zrinjevac održavati interaktivna natjecanja, edukativne radionice, glazbene večeri i kazališna predstava pod zvijezdama - savršena uvertira u dugo toplo ljeto.

Cheesecake bez pečenja sa šumskim voćem

Uz ponudu slastičarnica koje su već 6. godinu prisutne na festivalu kao što su Amelie, Cukeraj i Vincek, na Zrinjevcu će se predstaviti i novi izlagači: sladoledi Ben&Jerry's, Choco Cafe, Torterie Macaron, meksičke čokolade True Mex, Bakina tajna, Dulcia, La Štruk, Lokma from Istanbul i mnogi drugi. Ljubitelje tradicionalnih kolača poput makovnjače i orehnjače razveselit će ponuda slastičarnice Međimurska gibanica iz Čakovca.

Završni dodir na najslađih 11 dana u godini stavit će nagrađivana umjetnica Ida Blažičko, čije će ambijentalne dekoracije promijeniti izgled Zrinjevca i uvesti posjetitelje u čarobni svijet slastica.

Više informacija i detalja o planu i programu festivala pronađi na službenoj Facebook stranici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.