Ljepota i relax 25. ožujka 2011.

Celulit napadni proteinima

Kristina-Vaga
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na prehrambenom savjetovanju u LPG EndermoSpa centru, koje je uključivalo i mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa i postotka masnog i mišićnog tkiva, Kristina je saznala što treba promijeniti u prehrani, ali i načinu vježbanja, da bi imala punu korist od anticelulitnih tretmana moćnim LPG uređajima

U sklopu svog anticelulitnog programa u LPG EndermoSpa centru, kojeg je osvojila u natječaju na Zdravoj Kravi, Kristina Radić je bila i na savjetovanju s Jasminkom Nuić, dipl.ing. molekularne biologije, savjetnicom za prehranu, koja je uz to i trenerica aerobika i pilatesa.

Ovo opsežno savjetovanje, koje se sastoji od analize prehrane, mjerenja vitaminsko-mineralnog statusa, mjerenja indeksa tjelesne mase, masnog potkožnog tkiva, visceralnog masnog tkiva (oko organa) te postotka mišićnog tkiva i na kraju preporuka za pravilnu i uravnoteženu prehranu i dodatke prehrani, standardni je dio paketa za preoblikovanje tijela u LPG centru.

Preskakanje doručka usporava metabolizam

"Razgovor sa savjetnicom za prehranu bio je točno ono što mi je trebalo da prepoznam greške koje sam do sada činila. Čitala sam puno tekstova o pravilnoj prehrani i većine tih pravila se već pridržavam. Na primjer, jedem ugljikohidrate koji mi daju energiju na početku dana i proteine koji grade stanice i mišiće popodne i navečer nakon treninga te sve to raspoređujem na više manjih obroka dnevno.

Greška na koju mi je ukazala Jasminka je ta što ne bih jela neposredno nakon buđenja, već bih čekala jedno 2 sata dok se ne sjetim da sam gladna. Time sam si usporila metabolizam, jer je tijelo shvatilo da neće dobiti gorivo pa je obrambeno prvi slijedeći obrok pohranilo u zalihe, to jest mast", ispričala nam je Kristina.

S obzirom da je Jasminka i trenerica aerobika i pilatesa, dala je Kristini i dobar savjet o vježbanju: da duže vježbanje nije nužno i učinkovitije. Kristina već godinama vježbam tri puta tjedno po baram dva sata u komadu, što umjesto da rezultira većim gubljenjem masti, organizmu uzrokuje stres zbog lučenja hormona kortizola, uslijed kojeg se za energiju potrebnu za vježbanje počinju trošiti mišići.

Kako bih izbjegla ove procese, bilo bi bolje da vježba više puta tjedno po sat vremena, što će biti puno učinkovitije te će se rezultati brže pokazati, savjetovala joj je Jasminka.

Kristinu se posebno dojmilo vaganje na posebnoj vagi koja osim kilograma mjeri i potkožno masno tkivo, masno tkivo koje oblaže unutarnje organe - visceralno masno tkivo, postotak mišićne mase te indeks tjelesne mase. Svidjelo joj se što se mjerenjem masnog tkiva oko unutarnjih organa može doznati i postoji li veći rizik za probleme s kolesterolom ili povišenim šećerom te jesu li nam potrebne dodatne pretrage.

Novi jelovnik i tretmani za dvoboj s celulitom

"Jasminka će mi sastaviti poseban jelovnik prema mojim potrebama i mjerenjima tako da ne sumnjam u dobre rezultate na kraju svih tretmana. Nakon 4 tretmana limfne drenaže do sada, ostala sam iznenađena koliko su mi se neravnine na bedrima smanjile zbog izbacivanja vode tako da moja LPG terapeutkinja Ana i ja od idućeg tretmana krećemo peglati i celulit", velesi se Kristina nastavku svoje borbe s celulitom.

Dodaje da je jako zadovoljna prehrambenim savjetovanjem, jer joj nitko do sad nije ciljano odredio način prehrane te dao takve savjete, a i tretmani LPG uređajem već pokazuju rezultate.

"Uostalom najbolje da i sami posjetite LPG EndremoSpa i prepustite se sa sigurnošću u njihove ruke, a ja od sada doručkujem 20 minuta nakon buđenja i vježbam kraće, ali češće!", poručuje Kristina.

Komentar stručnjaka

Savjetnica za prehranu Jasminka Nuić ispričala nam je što je otkrila na savjetovanju s Kristinom:

"Glavni problem kod Kristine je visok postotak masnog tkiva u organizmu, zadržavanje vode u tijelu, celulit, manjak omega-3 masnih kiselina, folne kiseline, kalcija, vitamina E i C. Što se tiče prehrane problem je u preskakanju doručka i uravnoteženoj i pravilnoj prehrani.

Savjetovala sam joj obavezan doručak, suplementaciju kako bi nadoknadila nutrijente koji joj nedostaju i ciljani program prehrane za postizanje željene tjelesne težine, smanjenje potkožnog masnog tkiva i celulita", rekla nam je savjetnica za prehranu.

Dvije faze anticelulitnog jelovnika

Ciljani program prehrane koji je preporučila Kristini podjeljen je u dva dijela:

Prva dva tjedna to je prehrana bazirana na proteinima biljnog i životinjskog porjekla, dosta povrća, salata i orašastih plodova, ali bez kruha, tjestenine, riže i drugih ugljikohidrata te voća.

Nakon toga postepeno se uvode ugljikohidrati (integralni kruh, tijesto, žitarice) i voće, kako bi prehrana bila pravilna i uravnotežena.

Dnevno je potrebno imati pet manjih obroka - doručak, ručak, večeru i dva međuobroka - kako bi ubrzali metabolizam. Unos vode je minimalno 2,5 litre.

"Činjenica da Kristina redovito vježba pridonjet će konačnom rezultatu uz pravilnu i uravnoteženu prehranu i LPG tretmane", komentirala je Jasminka Nuić.

Više info: www.lpg-endermospa.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.