Ljepota i relax Prirodno lijepa 29. ožujka 2017.

Ako si ne možeš priuštiti skupe tretmane za kožu, skuhaj ovo

Dove-Ljepota
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dr. Frank Lipman, autoru knjige The New Health Rules (Nova pravila zdravlja) otkriva tajnu lijepe i blistave kože koja nam je svima nadohvat ruke. Svi mi želimo lijepu, zategnutu i blistavu kožu, ali si ne mogu svi priuštiti česte odlaske na skupe tretmane. Ipak, čini se da ni ne moramo potrošiti gomilu novca da bi nam koža zasjala već uvesti neke zdrave navike kojih bi se trebalo pridržavati.

neki su ti već dobro poznati: treba piti puno vode, kretati se i biti na zraku, jesti puno voća i povrća, koristiti kreme s UV zaštitom. I, ako je vjerovati dr. Franku Lipmanu, piti juhu od kostiju.

Nutricionisti otkrivaju zašto je juha od kostiju dobra za zdravlje

Dr. Lipman objašnjava da je juha od kostiju odlična za kožu jer je puna vrijednih nutrijenata kojih iz uobičajene prehrane ne dobivamo dovoljno. Ona sadržava obilje minerala poput kalcija, magnezija, kalija, silicija, sumpora i fosfora.

Juha_Diet | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

“Kada nam nedostaje ovih hranjivih tvari, naša koža je blijeda, bez sjaja i sivkasta i nedostaje joj blistavosti i mladolikosti,” kaže dr. Lipman. On preporučuje da svaki dan pojedeš jednu šalicu juhe od kostiju, bilo samu ili s njom pripremite neka druga jela.

Pročitaj recept za juhu od kostiju

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.