Ljepota i relax Prirodno lijepa 18. siječnja 2018.

8 recepata za izradu prirodnih odstranjivača šminke

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nikako ili loše uklonjena šminka može biti loša po zdravlje kože jer se uvlači u pore, koža ju upija te dolazi do akni i preranog starenja. Odstranjivači šminke naravno mogu se nabaviti u svakoj trgovini, ali često su puni kemije. Otkrivamo ti što to imaš u kuhinji, a može ti pomoći u odstranjivanju šminke.

  • Mlijeko i ulje - kombiniraj mlijeko i maslinovo ili bademovo ulje. Promiješaj par kapi bademovog ulja s litrom mlijeka. Stavi na blazinicu i s tim odstrani šminku. Obavezno se umij kako bi odstranila mlijeko s lica i spriječila razvoj bakterija.
  • Čisto bademovo mlijeko - bademe stavi u blender i miksaj dok ne dobiješ kremastu teksturu. Procijedi kroz gazu i dobila si mlijeko. Odlično je kao sredstvo za čišćenje kože – lako uklanja masnoću, prljavštine i šminku. Koristi ga kao i svako drugo sredstvo, samo se poslije umijte par puta.
  • Mlijeko i med - pomiješaj jednu žlicu mlijeka i par kapi meda. Nanesi na lice i vrat kuglicom vate i pobriši čistim komadom vate. Poslije se samo umij.
  • Baby ulje - baby ulja su nježna za kožu pa i s njima možeš efikasno odstraniti šminku. Utrljaj malo ulja na lice i vrat, umasiraj kratko i ukloni blazinicom.
Možda te zanima... Savjeti uz koje ćeš brzo izbijeliti zube, a lice će ti izgledati kao nakon dugog odmora Ljepota i relax Možda te zanima... Recenzija: krema za lice s pčelinjim otrovom - prirodnim botoksom Eko

 

  • Povrće i voće - ako imaš soju, banane ili krastavce s odstranjivanjem šminke nećeš imati problema. Krastavce možeš samo izmiksati i s tom smjesom trljati lice uz pomoć komadića vate i tako uklanjati šminku ili napravite sok, tako što krastavce dobro izmiksaš i sok procijediš kroz gazu.
  • Sojino mlijeko i banane - odlični su u kombinaciji kao odstranjivač šminke. Izmiksaj jednu bananu s malo sojinog mlijeka, pa smjesu nanesi na lice. Ostavi par minuta, pa operi i odstrani višak prljavštine blazinicom.
  • Soda bikarbona - lice možeš očistiti od svih prljavština mješavinom kokosovog (maslinovog ili nekog drugog njegujućeg) ulja, sode bikarbone i kukuruznog škroba. Promiješaj sastojke da dobiješ kremastu smjesu, nanesi na lice, ostavi kratko, pa ukloni vatom ili mekanim mokrim ručnikom.
  • Jogurt - brzo uklanja šminku. Nanesi ga na lice i vrat i ostavite da djeluje dvije minute. Poslije samo ukloni komadićem vate i dobro operi lice mlakom vodom.

Mineralni ili klasični makeup, koji je bolji?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.