Ljepota i relax 01. srpnja 2016.

8 afirmacija uz koje ćeš već sutra biti sretnija

Mirjana Petković
1/4
Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Već sam se bezbroj puta uvjerila kako su afirmacije jedan od najmoćnijih i najkorisnijih alata koje možemo primjeniti na svim poljima našega života, bilo da se radi o vezi, prijateljstvu, poslu, zdravlju, ljubavi ili samo o dobrom raspoloženju.

Afirmacije su sve ono što mislimo, govorimo, izjavljujemo i slušamo. Kada bismo samo malo više pažnje obratili na ono što izgovaramo tijekom dana, pronašli bi mnoge negativnosti, kukanja, zamjeranja i loših riječi kojima potvrđujemo neka naša trenutna stanja, kao npr. „kako je težak dan danas, izluđuje me ova kiša, opet taj glupi posao, ne mogu više slušati kako mi ponavljaju što moram, ne želim biti ovdje s tim osobama u istom prostoru, ne želim ustati, svaki dan ista priča...“ i slične rečenice.
 

Naše misli kreiraju naš dan

 
Sve to kreira naš dan, naše sutra, našu budućnost i naš život. Upravo to što izgovaramo je ono što živimo. Pokušajmo biti svjesni kada nešto izgovaramo, ili bar, za početak, razmisliti o onome što smo izgovorili, i drugi puta, jednostavno, izgovoriti na drugačiji način. Možda će vam se to činiti bez smisla ili naporno, ali vježbaj, što ćeš se češće fokusirati na izgovoreno, to će ti postajati prirodnije i normalnije. Na kraju, sve je stvar pristupa, što i jest princip funkcioniranja pozitivnih afirmacija.
 
Afirmacije su jednostavne, pozitivne rečenice, izgovorene u sadašnjem vremenu. Kao i za sve, i za rezultat izgovaranja firmacija potrebno je vrijeme. Ništa se ne događa preko noći. Zamisli to kao kada posiješ sjeme u zemlju, njegujući ga i zalijevajući, iz njega će polako niknuti biljka kojoj treba puno ljubavi i pažnje da bi narasla čvrsta i jaka.
 | Author: Promo Foto: Promo

Afirmacije koje možeš izgovarati svaki dan

 
Napisati ću nekoliko divnih afirmacija koje djeluju na svim životnim poljima i možete ih izgovarati kada god poželiš, navečer prije spavanja, ujutro pred ogledalom (izuzetno su moćne pred ogledalom!), u mislima dok putuješ na posao, radiš, šećeš, pospremaš kuću ili odmaraš. Što više i češće ćeš ih izgovarate to će one biti brže i efikasnije.
 
"Ja volim i prihvaćam sebe, upravo ovakvu/ovakvog kakva/kakav sam, sada i ovdje."
 
"Život me voli i podržava. Sigurna/siguran sam."
 
"Ja volim svoj posao koji mi donosi obilje svake vrste."
 
"Izvrsnog sam zdravlja i moje stanice u tijelu svakodnevno se obnavljaju."
 
"Uživam u odnosima u kojima se međusobno poštujemo i podržavamo."
 
"Zaslužujem odmor i opuštanje."
 
"Sve što radim radim s ljubavlju, lakoćom i veseljem."
 
"U mom svijetu sve je onako kako je najbolje za mene."
 
Moj dan započinje i završava afirmacijama. Pišem ih svojim klijentima i ponavljam na svojim radionicama. I uvijek im se iznova veselim, jer su moćne, stvarne i djeluju. 
 
Sljedeći tjedan te na portalu Zdrava Krava očekuje nagradni natječaj u kojima možeš osvojiti afirmacijske kartice za svaki dan. Stoga nas prati i dalje!
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.