Ljepota i relax Prirodno lijepa 11. kolovoza 2016.

3 savjeta za njegu i oblikovanje kovrčave kose

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kovrčava kosa je teža za održavanje od ravne. Četka nije njezin najbolji prijatelj, dodaci za kosu mogu biti velika prijetnja da se zamrsi i potrebno joj je puno više balzama. Ovaj tip kose je prirodno isušeniji od ostalih, pa je potrebno koristiti odgovarajuće preparate i pakunge za hidrataciju.

Kovrčavu kosu je potrebno češće šišati da bi bila zdrava i bujna zbog vrhova koji su često suhi i pucaju. Profesionalni frizeri su rekli da je previše čista kosa puno teža za održavanje od one koja je oprana dan prije, za razliku od ravne koja je najljepša uvijek kada je tek oprana. Stručnjaci su odgovorili kako da na tri jednostavna načina postigneš to da tvoja kosa ima puno više boljih nego loših dana.

  • Potrudi se da je ne pereš previše često, samo da je ispereš vodom i staviš balzam.
  • Sea spray daje kosi teksturu, zbog čega ju je lakše obuzdati. Možeš ga napraviti i sama tako da pomiješaš morsku sol, balzam, esencijalno ulje i vodu.
  • Koristi difuzer kako bi uspjela oblikovati svoje kovrče onako kako želiš, jer on za razliku od sušenja kose "običnim" sušilom ne raspršuje kosu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.