Ljepota i relax 16. svibnja 2016.

2 jednostavna pravila za zdravu kosu

Pink_Bun
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lijepa kosa odraz je mladosti i zdravlja, stoga je ispadanje kose često uzrok za lošiju sliku o sebi i ima vrlo snažan psihološki utjecaj. Kod zdrave kose u prosjeku prirodno ispadne od 50 do 100 vlasi dnevno. Na pojačano ispadanje kose ili alopeciju mogu utjecati brojni unutarnji čimbenici poput prehrane, hormona ili gena, ali može nastati i uslijed fizičkog potezanja kose (česta feniranja, čvrsti repovi i pletenice)

Raspusti kosu preko noći

Zatezanje kose u konjski rep ili punđu, iz dana u dan, može uzrokovati pojavu koja se naziva trakcijska alopecija – gubitak kose u sljepoočnom dijelu. Zato je važno da kosa bude raspuštena tijekom noći i da nekoliko dana u tjednu odmaraš kosu od punđe, konjskog repa ili bilo kakvog drugog zatezanja. Uz to, nemoj vezati vlažnu kosu – tad je mnogo sklonija oštećenjima jer je rastezljivija. Tijekom sušenja, kosa se skraćuje, te se može, ako je vezana, lako iščupati iz korijena.

Često i temeljito se češljaj

Češljanjem se masnoća s tjemena ravnomjerno raspoređuje duž vlasi. Osim toga, povećava se stupanj hidratacije kose i potiče cirkulacija kože glave, što je uvjet za pravilnu prehranu kose. Stručnjaci savjetuju da se češljaš sve dok ne osjetiš blago peckanje na tjemenu.

Napravi masku za njegu kose.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.