Kolumne 12. travnja 2017.

Što su matične stanice i kako ih održati što dulje vitalnim

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Često se pitamo što je potrebno učiniti da bismo se osjećali cijeli život zdravim i vitalnim. Poznato je da s rođenjem dobivamo svoju osnovnu životnu energiju po kojoj se razlikujemo po temperamentu, karakteru i sklonostima. Ako mislimo pozitivno, zdravo se hranimo, prakticiramo tehnike koje nas obnavljaju i stimuliraju, težimo za novim znanjima i iskustvima dulje ostajemo vitalni i kreativni.

Ako se pak prepustimo stresu, nezdravom načinu života, previše mesa, alkohola i cigareta čovjekove vitalne stanice se troše i venu. Pa neki puno puta od umora zaspu i nikada se ne probude.

Što dovodi do starenja?

„Mi smo građeni od aminokiselina ( proteina), minerala, vitamina, oligoelemenata. Kada dođe do poremećaja u optimalnoj koncentraciji tih normalno prisutnih hranjivih tvari u našem tijelu, dolazi do poremećaja u radu naših organa, sintezi patoloških kemijskih spojeva što dovodi do ubrzanog starenja, bolesti i na kraju do prerane smrti", objasnio je dr Linus Pauling, dobitnik dvije Nobelove nagrade. Naše tijelo ima vlastiti mehanizam za oporavak i regeneraciju oštećenih tkiva. Taj mehanizam radi osobito dobro dok smo mladi. No s vremenom već nakon 25 godine, zbog načina prehrane i fizičke neaktivnosti, on sve više slabi.

Uloga matičnih stanica

U zadnje vrijeme puno se govori o matičnim stanicama. One su najvažnije stanice u ljudskom tijelu. Od njih su stvorene ostale stanice krvi, tkiva, organa, kosti. Njihova je primarna funkcija regeneracija organizma. Znanost je napredovala te nam kroz razne oblike informiranja nudi mnoga otkrića iz kojih možemo puno naučiti o svom tijelu te na vrijeme reagirati i potražiti pomoć. Fascinirala me je činjenica da postoji prirodni preprat koji sadrži osnovne matične stanice i kada ga uzimamo naše se tijelo obnavlja i pomlađuje.

Kapljica_Krvi | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Jaja i krv za obnovu matičnih stanica

To je jedan od najmoćnijih prirodnih preparata za regeneraciju svake stanice u tijelu i obnovu životne sile i radosti. Kako je otkriven?
Godine 1929. Kanadski liječnik Dr. John Ralston Davidson je prvi istraživao kako se mogu iskoristiti hranjive tvari ekstrahirane iz oplođenog ptičjeg jajeta za liječenje raznih poremećaja i bolesti pa čak i raka. Dr. Davidson je umro 1943. god. i tada je njegovo istraživanje zaustavljeno. Pedeset godina kasnije dr. Bjonde Eskeland i njegov tim otkrili su da oplođeno ptičje jaje sadrži puno više od visokokvalitetnih proteina. Počeli su sa vađenjem hranjivih tvari devetog dana nakon oplodnje.

Znaš li koja je psihološka pozadina problema s gutanjem


Lako je shvatiti zašto taj ekstrakt sadrži toliko visokokvalitetnih hranjivih tvari. Devetog dana nakon oplodnje jaje mora sadržavati sve što je potrebno za održanje života i rasta ptica. Zato su tu vitamini, proteini, minerali, faktori rasta i biološki faktori obrane. I sve se to nalazi u Laminine uz dodatak mješavine esencijalnih aminokiselina iz morskih algi ( koje su najsavršenija hrana za nas).
Moje iskustvo je iznenađujuće dobro. Uzimam ga preventivno i osjećam da mi je cirkulacija savršena, um bistriji, a koncentracija bolja.

Inače postoji PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama poznata kao i tretman pomlađivanja vlastitom krvlju, To je zahvat koji koristi moć liječenja koju imaju trombociti i faktori rasta u našoj krvi kako bi stimulirao reakciju matičnih stanica. Te matične stanice pomažu stvaranju novog kolagena i krvnih žila, obnovu i poboljšavanje oštećene kože te usporavaju i poništavaju znakove starenja.

 

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

  • Došao mi je na tretman Matko (32 g.) koji se žalio kako se osjeća umorno i malaksalo. Pričao je da je desetak godina vegan, što znači da ne jede, meso, ribu, a ni jaja. Iako svakodnevno meditira i prakticira razne duhovne tehnike u zadnje vrijeme osjetio je nagli pad energije. Svjestan je da je najveći uzrok njegovog lošeg stanja i raspoloženja stresan menedžerski posao koji zahtjeva puno putovanja, malo odmora i neredovite obroke. Njegov prijatelj koji je inače liječnik savjetovao ga je da ponekad pojedem domaće jaje, poslušao ga je te se počeo osjećati znatno bolje i vitalnije. Shvatio je kako je jaje potrebno i da ga je dobro povremeno uzimati, ali najvažnije je da je iz slobodnog uzgoja. Odlučio se je za bioenergetske tretmane da mu se imunitet popravi, a energetsko tijelo ojača. Napravila sam mu samo tri tretmana, ali se već nakon drugog počeo osjećati radosno i obnovljeno. Povremeno navrati na jedan tretman samo radi održavanja energetske ravnoteže.
  • Talijanka Emma Morano je najstarija žena na svijetu koja ima 117 godina, vrlo je bistra, vitalna i u odličnoj je formi. Ona otkriva da je u ranoj mladosti bila anemična te je svako jutro pojela 2 sirova jaja i s tim je nastavila cijeli svoj život. Ona smatra da je to tajna njene dugovječnosti. Osim toga otkriva da je u svom životu imala uvijek duboke, romantične ljubavi, iako je ipak na kraju ostala živjeti sama. Gospođa Morano vjeruje da bi borba za dominaciju u zajedničkom životu s partnerom vjerojatno narušila njen mir i harmoniju.
  • Ipak je najvažnija formula za dugovječnost - sreća. Imamo sve da bismo bili sretni, ali mnogi to ne znaju prepoznati. Um, duša i srce su u potpunosti koordinirani za sreću, samo trebamo otkriti što nas ispunjava te krenuti u realizaciju. Važno je prihvatiti vjerovanje da je pronalaženje sreće svrha našeg života. Sretniji ljudi skloniji su poklanjanju sebe, opraštanju i ljubazniji su. Kad većina naših riječi ima korijen u dobroti i ljubavi, osjećamo mir i ispunjenje te pridonosimo stvaranju boljeg svijeta.

Problemi s kožom odraz su unutarnjeg nezadovoljstva, doznaj više

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.