Kolumne 12. siječnja 2016.

Emocije zbog kojih te boli glava

Glavobolja_3
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Glavobolja ukazuje na preveliku napetost. Može je izazvati jak pritisak izvana, ali i prevelika ambicioznost ili potreba za savršenstvom, kao i tvrdoglavost i neprestano mozganje. Epilepsija nastaje zbog oslobađanja potisnutih sila i emocija. Napad prisiljava čovjeka da padne i tako napusti svijest i uspomene. Potrebno je prihvatiti svoju energiju bez potiskivanja i osuđivanja

Telepatija postoji

Postoji pretpostavka da koristimo samo 10 posto mozga. Ta činjenica je vrlo zanimljiva i pitam se što je s onih 90 posto. Mozak je jedan od najtajanstvenijih dijelova ljudskog tijela. Ne znam događa li se tebi kao i meni da netko izgovori misao koju sam upravo ja htjela izreći i onda se zapitam: "Čita li mi ta osoba misli ili sam ja uhvatila njezine?" Definitivno telepatija postoji, u to možemo biti sigurni. Vibracije koje imitira mozak vrlo su snažne pa ih moramo povremeno smirivati kako bi ostali staloženi, pribrani i mirni i na kraju odradili ono što moramo uspješno i kvalitetno. Važno je biti u ravnoteži sa svojim mislima pa je i koncentracija tada bolja kao i fokus na ono što nam je najbitnije.

Aktiviranje mozga različitim frekvencijama

Sve naše aktivnosti prate različiti moždani valovi koji se mogu izmjeriti uređajem EEG (elektroencefalograf). Više frekvencije valova povezane su sa svijesti, budnosti i koncentracijom, a s nižim frekvencijama otvaraju se vrata za ulazak u područje svjesnog, onoga što je Freud nazvao podsvijest. Postoje četiri najvažnija raspona moždanih valova: beta, alfa, theta i delta. Beta valovi su karakteristični za snažnu moždanu aktivnost – povišenu svjesnost, koncentraciju i usredotočenost. Dominira u budnom stanju kada je pozornost usmjerena prema određenim ciljevima i vanjskom svijetu. Alfa valovi su karakteristični za stanje u kojemu je odrasla osoba budna, ali opuštena i relaksirana, nefokusirane pozornosti. Prisutni su za vrijeme sanjanja i lagane meditacije.

Theta valovi su niže frekvencije od alfa valova. Kod osobe koja se odmara od posla i počinje sanjariti mozak emitira theta valove. Pojavljuju se najčešće  kada tonemo u san ili se budimo. Ti valovi povezani su i sa stanjem sugestibilnosti i hipnotiziranosti. Delta valovi su najniže frekvencije od svih valova. Frekvencija nikada ne pada do nule jer bi to značilo moždanu smrt. Kad se spremamo na spavanje mozak je u donjoj granici bete. No kako tonemo u san, mozak počinje emitirati najprije alfa valove, zatim theta i kad zaspemo, delta valove. Određene frekvencije u delta rasponu djeluju na lučenje hormona rasta koji je posebno važan za regeneraciju organizma i proces iscjeljenja. Zbog toga je duboki okrepljujući san toliko važan za proces izlječenja.
Zanimljivo je da se neki dijelovi mozga mogu aktivirati određenim zvučnim frekvencijama. Ako netko ima problem s učenjem određenog predmeta primjerice matematikom, zna se točno koja zvučna vibracija može aktivirati dio mozga zadužen za matematiku.

Ljudski um je kao majmun

Nekada mi je bilo smiješno kada bih čula usporedbu da je ljudski um kao majmun koji skače s grane na granu, a sada sam sigurna da je to živa istina. Pokušaj samo minutu ništa ne misliti. Vjeruj, vrlo je teško, ali upornošću se sve može. Već godinama meditiram, ali još uvijek imam faze kada mi umom lelujaju razne misli. Tako sam osmislila meditaciju za harmoniju duha i tijela, a s namjerom kako bih i drugima pomogla da otklone misli i napetost iz uma. Dovoljno je odvojiti desetak minuta za sebe uz vođenu meditaciju, a može se prakticirati u bilo koje doba dana.

Često mi na tretmane dolaze osobe koje su preopterećene poslom, a kao posljedica toga počinju osjećati pritisak u glavi koji prerasta u glavobolju i napetost. S vremenom taj pritisak počinje dominirati cijelim tijelom. Tako iz dana u dan pa, ako se to ne shvati na vrijeme i ne učini nešto poput odmora, relaksacije ili nekih drugih sitnih radosti, čovjek se počinje razbolijevati i dobije iznenada moždani udar, epilepsiju ili neki drugi problem koji ga prizemlji i na silu ga baci u krevet – u stanje mirovanja.

Pročitaj koje sve vrste glavobolja postoje i kako ih liječiti.

Uzroci bezvoljnosti, glavobolja i nesanice

Sahasrara, poznata kao lotos s tisuću latica, najsuptilnija je čakra u sustavu čakri i upravo iz nje proizlaze sve ostale čakre. Nalazi se na vrhu glave, a predstavlja najvišu razinu svijesti i duhovne probuđenosti. Žlijezda koja djeluje na njezin rad je epifiza. Povezana je s gornjim dijelom mozga i desnim okom.
Nepravilan rad sedme čakre može izazvati nesanice i depresije. Ako je strujanje energije na tom području preslabo, posljedice mogu biti razne kronične bolesti i psihičke tegobe pa i teže bolesti poput raka i leukemije. Na duhovnoj razini simptomi lošeg protoka, previše otvorene čakre ili blokirane energije kroz sedmu čakru su sklonost praznovjerju, nedostatak zanimanja za svjetovni život i povučenost.

  • Glavobolja ukazuje na preveliku napetost. Može je izazvati jak pritisak izvana, ali i prevelika ambicioznost ili potreba za savršenstvom, kao i tvrdoglavost i neprestano mozganje. Dobro bi bilo prepustiti se unutarnjem osjećaju i dopustiti si malo više opuštanja. Tako ćeš se osloboditi napetosti i napraviti mjesto za mir, ljubav i radost.
  • Epilepsija nastaje zbog oslobađanja potisnutih sila i emocija. Napad prisiljava čovjeka da padne i tako napusti svijest i uspomene. Potrebno je prihvatiti svoju energiju bez potiskivanja i osuđivanja.
  • Moždani udar uzrokuje zgrušane krvne grudice koje začepljuju krvne žile i u mozgu zaustavljaju dotok krvi. Mozak je kompjuter našeg tijela.
  • Krv predstavlja radost pa su vene i arterije kanali radosti. Sve radi po zakonu i funkciji ljubavi. Ona postoji u svakom djeliću inteligencije u svemiru. Ali kada negativne misli opterete mozak, tada je teško iskusiti radost i ljubav u životu. Važno je otkloniti sivilo iz svog uma i pustiti osjećajima slobode i luckastosti da zavladaju našim bićem.
  • Tumor na mozgu upućuje na to da se mora nešto mijenjati u načinu razmišljanja. Potrebno je shvatiti da se sve u životu mijenja, a promjena uvijek donosi nove izazove i iskustva.

Tretmanom trajno nestao tumor

Mile Pavelić (70. g), umirovljenik iz okolice Slavonskog Broda, niz godina je imao tumor na mozgu, zbog čega je imao vrtoglavice i česte glavobolje. Napravila sam mu pet bioenergetskih tretmana u nizu. Par mjeseci kasnije išao je na magnetnu rezonanciju i utvrđeno je da tumora nema. Došao je ozarena lica te mi pričao kako su nestale glavobolje, vrtoglavice i malaksalost. Odmah sam shvatila kada je došao na tretman koji je uzrok njegovih problema. Gospodin Mile se fizički dosta iscrpljivao. Naime, bavio se poljoprivredom i tako uzdržavao veliku obitelj. Težio je da sve bude na vrijeme i savršeno napravljeno, te je uslijed silnog napora došlo do zastoja u cirkulaciji i do tumora koji je bio odraz njegovih briga. Tretman je u njemu potaknuo svjesnost o tome da treba bolje organizirati posao na zemlji, rasteretiti se i više uključiti sinove kao pomoć. Osim toga cirkulacija se popravila i tvorevina se razgradila.

Cista na mozgu nestala je nakon sedam tretmana

Nikolina Kovačić (29. g), medicinska sestra iz Zagreba, imala je dijagnosticiranu cistu na mozgu, koja joj je stvarala velike probleme, glavobolje i česte nesvjestice. Bila je naručena u bolnicu za hitan kirurški zahvat, međutim, nakon sedam tretmana cista je nestala, a operacija je otkazana. Jednom godišnje dolazi na tretmane kao i na redovite liječničke preglede, a nalazi su uredni.

Nikolina je bila nezadovoljna svojim životom. Radila je često noćne smjene koje su ju iscrpljivale. Htjela je okruniti brakom odnos s dečkom s kojim je bila u vezi. To je bilo teško zbog njenih noćnih izbivanja i iscrpljivanja. Tretman je u njoj probudio vitalnost i volju pa je imala više elana za ostvarenje svojih snova.S time su nestale vrtoglavice, glavobolje, a i cista na mozgu. Uzmite si svaki dan barem petnaest minuta za sebe kako bi svoj um oslobodi od bilo kakvih napetosti, obveza, mobitela i nepotrebnih komunikacija. Kao što je tijelu potreban odmor i san tako je i umu potrebna relaksacija. Počastite se i dozvolite si taj ugodan izazov.

Doznaj više o radu bioenergetičarke Biserke Blašković.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.