Kolumne 15. ožujka 2019.

Dugo sam tapkala u mraku. Onda sam počela tapkati po sebi...

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dugo sam tapkala u mraku. Onda sam počela tapkati po sebi. I svjetlost je obasjala sva područja mog života. Možemo li tapkanjem unijeti svjetlost u svoj život? Moj život je dokaz da jest tako.

S tapkanjem (EFT: Emotional Freedom Technique) sam se susrela unazad više od deset godina. Počela sam tako kako može početi svatko tko nauči EFT online putem malo boljih skripti ili video zapisa. U početku mi se činilo jako čudno i bila sam sama sebi smiješna. Ali osjećala sam pomake koji su bili stvarni i nije me bilo briga koliko smiješno izgleda.

Tapkala sam na sve moguće teme koje su me tada mučile (bilo ih je jako puno). Sve se počelo mijenjati. Osjećala sam se bolje na svim razinama, počelo mi je rasti samopouzdanje, povjerenje u život, osjećaj radosti i nove snage u životu pokrenuo me u promjene koje sam odgađala ili samo priželjkivala. Sve se ubrzalo i krenulo na bolje.

No onda sam stala. Pomislila sam kako mi ide jako dobro i da nema potrebe da više "radim na sebi". I onda se sve zaustavilo... Počela sam sumnjati u sebe, u samu tehniku i pomislila sam kako zapravo ne radi. No ipak me neprestano nešto vuklo prema EFT-u. Vjerovala sam da tu ima više i da bi trebala naučiti to više. I bila sam u pravu. Koju godinu nakon odlučila sam se otići na Trening EFT-a i kako to bude kada donesemo snažne odluke sve se posložilo tako da se s lakoćom nađem na tom treningu.

Možda te zanima... Tehnika emocionalne slobode (EFT) - kako se riješiti emocionalne boli i problema Psiha i seks

Ono što sam naučila u par dana promijenilo je moj život. Došla sam na trening kako bi pomogla sebi, nisam ni razmišljala o tome da bi radila s drugima. Došla sam ukočena s jakom bolovima u vratu. Godina iza mene bila je zahtjevna i često bi mi se ukočio vrat. Morala sam ići kiropraktičaru jednom mjesečno kako bi mogla normalno funkcionirati. Dok sam učila EFT na treningu radila sam na tom problemu.

 | Author: Martina Tišljar, šaptačica anđelima i licencirani EFT TRENER Foto: Martina Tišljar, šaptačica anđelima i licencirani EFT TRENER

Do kraja treninga nisam imala nikakvih bolova u vratu i više se nikada nisam ukočila! Moja zaljubljenost u ovu tehniku prerasla je u ljubav koja traje i dan danas. Toliko me očarala snaga i dubina ove tehnike da sam odlučila ići dalje. Puno sam vremena (godina) uložila u rad s drugima da naučim kako pomoći i riješiti korijene problema s kojima se nosimo. Osim toga strast za učenjem odvela me i u Englesku.

Otišla sam tamo kako bi naučila više. Osim toga, jako me privuklo i Reprogramiranje Matrice pomoću EFT-a. Otišla sam kod Karl Dawsona koje je utemeljitelj te tehnike, ujedno i Master EFT-a, jedan od rijetkih u cijelom svijetu. Moj prvi trening s njima bio je poseban za mene. Karlova podrška i njegovo oduševljenje mojim radom dalo mi je krila. Nakon toga vraćala sam se u Englesku kako bi naučila više. Postala sam i napredni praktičar EFT-a. A prošle godine i prvi trener EFT-a u Hrvatskoj.

Kada sam prvi puta tapkala po sebi nisam ni sanjala da ću danas držati edukacije i podučavati ljude kako da koriste EFT za svoje probleme i kako da pomognu drugima. Rezultati koje donosi ova tehnika su uistinu očaravajući, zato naša EFT zajednica u Hrvatskoj raste.

Ljudi dođu na trening misleći kako će naučiti nešto novo, oni koji se se već susreli s EFT-em misle da ga znaju pa će im trening omogućiti samo jedan certifikat više. No onda se svi iznenade. Tijekom treninga učimo tehniku u njenoj dubini i širini koja je puno više od onoga što možemo naći u skriptama. Osim toga, većina po prvi puta upozna sebe na nekoj drugoj razini i na samom treningu imaju priliku otpustit mnoge emocionalne i fizičke boli. Korištenjem ove tehnike moguća su nevjerojatna iscjeljenja. Mi u EFT zajednici svjedočimo im svakodnevno.

 | Author: PR Foto: PR

Naša zajednica raste i sve me to uvelike veseli. Osim toga motivira me da nastavim dalje kako bi doprinijeli ovome svijetu da postane bolje mjesto za život. Ljepše, ugodnije, zdravije, suosjećajnije. Za mene je EFT put u slobodu. A put u slobodu je emocionalna sloboda i sloboda od nepodržavajućih uvjerenja. Mijenjajući svoja uvjerenja, mijenjamo svoj život i kadri smo ostvariti svoje snove. EFT sjajan je suputnik na putu u slobodu.

Rezultati koje donosi rad s ovom tehnikom dovest će EFT do ispunjenja proročanstva Cheryl Richardson: Sudbina EFT-a je da postane top iscjeliteljska metoda 21. Stoljeća. Za mene je EFT alat koji donosi duboke uvide o nama samima, ali i drugima u našem životu. Alat koji uklanja slojeve do empatije i ljubavi, samim tim i alat kojim podižemo svjesnost. A to nam danas itekako treba.

Ako i ti želiš završiti trening za EFT praktičara ovdje su osnovne informacije:

EFT TRENING STUPANJ I/II

MJESTO: ZAGREB; Hotel Westin

DATUM: Od petka 05.04.2019. do nedjelje 07.04.2019.

VRIJEME: svaki dan od 9:30 do 17:30

CIJENA: 2500 kn

AVANS: 500 kn

eft-croatia.com

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.