Kolumne 30. studenoga 2018.

11 mjesečevih centara na tijelu žene i zašto su obrve naš najosjetljiviji dio?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Žena je poput Mjeseca koji se podiže i pada, poput ciklusa između Mladog i Punog mjeseca. Muškarac je poput Sunca - konstantan, stabilan. Sve na ovoj planeti raste zbog Mjeseca, a sve dozrijeva zbog Sunca.

I sve je to savršeno zamišljeno u kombinaciji ovih dvaju polariteta; Muškog i Ženskog, Sunca i Mjeseca. Ali, tu počinje i problem! Ne razumijevanje osnovne prirode žene i muškarca uzrokuje svađe, bol i velike poteškoće. Žene nisu rođene da pate, ali to čine. Žene se ne rađaju nesretne, ali mnoge jesu. Žena je svojim bićem čarobna, nepredvidiva….to je Lunarna žena.

Čovječanstvo je odavno prepoznalo odnose lunarnih ciklusa u interakciji s Majkom Zemljom - u morskim oceanima, rastu biljaka, ritmovima životinja, ali i u hormonalnom ciklusu žene jer mjesečeve energije snažno utječu na njenu emocionalnu ravnotežu.

Energija Mjeseca je u interakciji s mikro i makro kozmosom, našim tijelima, a Mjesečevi centri su fizička područja koja se nalaze na našim tijelima i vrlo su osjetljiva i snažna energija. Muškarci imaju jednu točku mjeseca - na bradi gdje apsorbiraju sunčevu energiju i neutraliziraju mjesečeve efekte.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Alat uz koji ćeš otkriti zašto ti se često mijenjaju raspoloženja

Žena ima 11 mjesečevih centara koji utječu na njezino emocionalno stanje i ti centri se mijenjaju od jednog do drugog mjeseca svakih 2 i pol dana. Žene su emocionalna i nepredvidiva bića, mijenjaju svoje misli, reagiraju neočekivano iz dana u dan. U stvarnosti, žena se jednostavno preseli u drugi energetski centar mjeseca i ona tada vidi i osjeća svijet kroz kvalitetu toga središta, mijenjajući svoje raspoloženje. Ako je žena svjesna u kojem mjesečevom centru se nalazi njeno biće, ona može osjetiti tu temeljnu kvalitetu i kvalitetnije živjeti svoj život.

Jednom kada žena odredi svoj osobni energetski slijed, može ga pratiti tijekom svoga života i on se neće mijenjati osim, ako je podvrgnuta nekoj jakoj emocionalnoj ili hormonalnoj traumi. Razumijevanje mjesečevih centara i njihovo otkrivanje ženi može pomoći u otkrivanju promjena njenih emocija. Kako otkriti svoje mjesečeve centre? Pažljivim promatranjem. Uzmi kalendar i označi u kojem centru misliš da bi u ovom trenutku mogla biti. Promatraj promjene, a ako si u vezi možeš zamoliti partnera da ti pomogne. S vremenom ćeš razumjeti više o sebi i svojoj prirodi i moći ćeš se lakše kretati kroz svoje promjene.

Žena može raditi čuda, ali samo ako zna tko je, ako razumije srž vlastitog bića

Veliki duhovni učitelj, Master Kundalini joge i tantre je rekao: „Žena je izvor ogromne snage. Ako zaželi ona može osvijetliti tom snagom svakoga. Ona može i slabića napraviti uspješnim i jakim. To je čista istina, žena ne zna za poraze. Bog ju je takvu stvorio i Bog joj je dao sve instrumente za to, ali pod jednim uvjetom - da Ona zna tko je Ona“

Joga2630 Možda te zanima... Kundalini joga: Što je, kako djeluje, kako se prakticira po čemu se razlikuje od drugih tehnika Fitness

Možda te zanima... Kundalini joga za parove: Ostvarite bliskost i postignite kozmičku ekstazu Fitness

11 ženskih energetskih centara i kako upravljati njima

Aureola sigurno znaš što je to, viđamo je na ikonama, na glavama svetaca. Ali žene imaju još jednu Aureolu - na grudima, od bradavice do bradavice. Kada ti je energetski centar u Aureoli, to je tvoje najbolje izdanje; fokusirana si, usmjerena, autoritativna, ali i senzibilna, sveznajuća i neutralna u komunikaciji. Sve je upravo savršeno. To je dobro vrijeme za bilo što, posebno donošenje važnih odluka, šteta što traje samo 2 ½ dana. No, znajući kada ti je mjesečev centar u Aureoli, možeš izvući najbolje od svega.

Centar Pupka: Kada je mjesečev centar u Pupku, tvoj problem postaje (ne)sigurnost. Ako je centar pupka slab, posebno si osjetljiva na kritike. Ovo je dobro vrijeme za pjevanje, gledanje filma ili da samo šutiš jer možeš požaliti, ako se uključiš u neki ozbiljan razgovor tijekom tog vremena. Druga krajnost ovog mjesečevog centra je da postaneš svadljiva i agresivna.

Bedra: Mjesečev centar u bedrima omogućava ti uvjerljivost, produktivnost, imaš jako visoku razinu energije, fokusirana si na detalje do razine opsesije.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ušne resice: Želiš razgovarati o vrijednostima i onome što je važno za tebe. Uočavaš što je važno za tebe, na poslu ili doma. Budi oprezna jer možeš biti isuviše kritična prema sebi i drugima. Ovo nije dobro vrijeme da se donose važne odluke.

Klitoris: Šarmantna si, pričljiva, društvena i otvorena. To je dobro vrijeme za novu haljinu, prijatelje, druženje. Nije dobro vrijeme za analize o tome što je krivo u odnosima kod kuće ili na radnom mjestu. Samo uživaj!

Vagina: Neke žene imaju tendenciju prema intimnom druženju, a druge pak to uopće ne žele, osjećaju neku prazninu i samo žele biti same. Meditiraj, napravi 'time out', od bilo kakvih aktivnosti.

Stražnji dio vrata: Romantika, Valentinovo koje traje 2 ½ dana. Jedan cvijet može učiniti da poludiš. Koketna si i ćudljiva. Dobro je vrijeme za avanture i isprobavanje novih stvari i doživljaja, ali nije dobro vrijeme za važne odluke jer tvoj racio je sada na godišnjem odmoru.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Grudi / bradavice: Suosjećajna si, sva energija ti je centrirana u srcu, tražiš intimnost, toplinu, dodir, predaješ se do mjere ludila. Ne možeš reći ne. Kada ti ovdje padne mjesečev centar, pomozi nekome, priredi zabavu, ali nemoj donositi važne osobne ili poslovne odluke.

Komunikacija ide u krajnost. To može biti ili vrlo učinkovito ili ubitačno. Uđi dublje u sebe i tada sama odluči da li je to dobro vrijeme da govoriš ili da šutiš. Tvoje riječi su sada toliko snažne da mogu jako nadahnuti ili uništiti. Ako nisi sigurna, radije šuti ili meditiraj prije nego što progovoriš. U ove dane, jako si senzualna i želiš voditi ljubav.

Obrazi: Sada si u "Ružičastoj boji obraza" i budi pažljiva jer ćeš imati tendenciju ka pretjeranoj emocionalnosti i doslovno si izvan kontrole, ali baš sada imaš i najveći poriv da odeš izvan kontrole. Koristi svu svoju disciplinu da ostaneš pribrana jer najvjerojatnije je to što sada najviše osjećaš čista iluzija. To će proći i nije pravi trenutak za bilo kakve važne odluke.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Obrve: Obrve su najosjetljiviji dio ženskog tijela, jer su najsuptilniji dio parasimpatičkog živčanog sustava. Maštovita si, kreativna, imaš ideje za novi posao, nove projekte, iskoristi to, ali nikako nije dobro vrijeme za odlazak u shopping jer ćeš vjerojatno kupiti sve iz trgovine.

Radionica „Snaga Žene, njena seksualnost i senzibilnost“ održati će se u Rijeci, 9.12. Više informacija na Facebooku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.