Izabrali smo novi jesenski recept tjedan - Maria Kadum postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za hrskave zobene keksiće s jabukama, medom i grožđicama . Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama, tvojim omiljenim začinom te fotografiju
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.
Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.
Muškatni oraščić za bolju koncentraciju
Marijin omiljeni začin je muškatni oraščić, smatra ga savršenim jesenskim začinom za cijelu obitelj jer poboljšava koncentraciju djeci, a ublažava mentalnu iscrpljenost i depresiju kod roditelja.
Sastojci:
- pola šalice grožđica
- 2 žlice vruće vode
- 2 žlice višnjevca
- 4 jabuke
- 180 g maslaca
- 1 jaje
- 2 žlice meda
- pola žličice sode bikarbone
- pola žličice soli
- 1 šalica brašna
- 2 šalice zobenih pahuljica
- žličica vanilije
- žličica cimeta
- žličica muškatnog oraščića
Priprema:
- Grožđice namoči u višnjevcu i vrućoj vodi.
- Jabuke oguli, nareži na tanke kriške i peci na papiru za pečenje sat vremena i zatim ih nasjeckaj.
- Pomiješaj maslac, med i jaje. Dodaj sol, sodu pa malo po malo brašno.
- Dodaj zobene pahuljice, začine, grožđice i jabuke. Ostavi pola sata u hladnjaku.
- Slaži rukom oblikovane keksiće na masni papir i peci petnaestak minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Dobar tek!
Komentar Zdrave Krave: Marijin recept za zobene kekse s jabukama i medom, obećava punoću okusa s obzirom na to da sadrži višnjevac, grožđice, muškatne oraščiće. Ako želiš da keksi budu zdraviji upotrijebi namirnice organskog porijekla.