Ječam isperi i potopljen u vodi ostavi preko noći. Ocijedi i kuhaj s tri šalice vrele vode oko 15 minuta. Procijedi i ostavi da se ohladi. Kvinoju operi u vrućoj vodi i ocijedi. Poprži je na tavi bez masnoće. Prelij je s dvostruko više vode i posoli. Kuhaj 15 minuta i pusti da odstoji.
Kelj nareži i blanširaj. Pomiješaj ga s ječmom i kvinojom, prelij sokom limete te dodaj narezanu papričicu. Izblendaj sastojke za dresing i prelij salatu.
Sastojci:
- sok od pola limete
- ljuta papričica
- 200 g kelja
- šalica kvinoje
- šalica ječma
Sastojci za preljev:
- šalica majoneze
- 1/2 šalice kiselog vrhnja
- vlasac
- peršin
- 2 žlice estragona
- sok pola limuna
- 3 žličice bijelog octa
- 3 filea inćuna
- sol
- papar
Kako bi ova salata bila zdravija doznaj kako se priprema veganska majoneza s konopljom