Dolazak toplijih dana začini slasnim njokima od koprive. Neka te iznenadi jednostavna priprema, tekstura i genijalni okusi ovog nesvakidašnjeg priloga.
Zeleni njoki nisu samo oni od špinata i blitve, klasičnom krumpirovom tijestu dodaj svježi sir i koprivu, pa uživaj u sjajnom ručku bez previše posla. Njoke posluži uz glavna mesna i riblja jela, a odlični će biti i zapečeni u pećnici, s dobrom dozom sira i kremastog umaka od vrhnja ili bešamelom.
Potrebno ti je:
- 1000 g krumpira
- 300 g raženog brašna
- 200 g maslaca
- 100 g kravljeg sira
- 2 jaja
- 200 g koprive
- Sol, papar
Postupak pripreme:
Krumpir operi i skuhaj ga u kori u osoljenoj vodi. Oguli ga i zgnječi ili protisni. Koprivu operi, popari i nasjeckaj te izmiješaj s krumpirom. Dodaj sir, brašno, jaja i sol te umijesi čvrsto tijesto. Oblikuj valjuške i kuhaj ih u kipućoj osoljenoj vodi. Posluži uz umake ili druga glavna jela. Dobar tek!