Radmila Šapić iz Osijeka postala je naša kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za zelenu tjesteninu s tikvicama, te se natječe za kuharicu ljeta. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati osvježavajuće nagrade, pošalji nam svoj zdravi i lagani ljetni recept i fotografiju gotovog jela
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj i osvježi se u ritmu ljeta"!
Sastojci ( za 2-3 osobe):
- 250 g tjestenine od špinata
- 1 manja glavica crvenog luka
- 2 režnja češnjaka, 2 tikvice srednje veličine
- 1 svježa paprika, 2 svježe rajčice
- 100 g kukuruza
- 3 dcl domaće pasirane rajčice
- 30 g pancete
- svježi đumbir, sol, papar, peršin, maslinovo ulje
- parmezan
Priprema:
- Na maslinovom ulju prodinstati usitnjeni crveni luk, papriku i pancetu
- Dodati na kockice narezane tikvice i svježu rajčicu, može i malo vode
- Dinstati dok tikvica i rajčica ne omekšaju i ne puste sok, tada dodati pasiranu rajčicu
- Pustiti da se krčka na laganoj vatri i dodati po potrebi soli i papra
- Još malo kuhati i pri kraju ubaciti usitnjeni češnjak i naribati malo svježeg đumbira (po želji)
- Nakon 2-3 minute dodati kukuruz, promiješati i na kraju dodati svježi peršin.
- Skuhanu tjesteninu prelij umakom te pospi ribanim parmezanom
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Radmila će dobiti osvježavajući poklon paket glavnog sponzora Jamnice. Proizvodi Jamnice, u kojima će uživati kuharica tjedna, uvijek su savršena pratnja dobroj hrani. Zbog svog sastava bogatog mineralima, gazirana prirodna mineralna voda Jamnica upotpunjuje svaki obrok, a zbog blagotvornog učinka na probavu unosi ravnotežu u našu prehranu bez unosa dodatnih kalorija.
Uz to, Radmila je dobila na dar i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.