Hrana 08. veljače 2011.

Zdrave tajne sočne piletine

Maggi-Vrecica-Zk
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pogledajte video recept s Markom Anićem - Maggi Chefom koji će pokazati kako pripremiti pravi zimski specijalitet: sočnu piletinu sa paprikom, špekom, kukuruzom i graškom u vrećici za pečenje piletine ''Maggi Sočno iz pećnice'', a sve to bez prljanja posuđa, ruku i masne pećnice

Izaberite svoj začin!

''Maggi Sočno iz pećnice'' možete pronaći s tri različita začina: češnjakom, začinskim biljem ili paprikom, a Marko je za ovaj recept odlučio napraviti kombinaciju sa paprikom, špekom, kukuruzom i graškom.

Prednosti pečenja piletine u vlastitom soku sa začinima u vrećici su te što nema prljanja posuđa, ruku i masne pećnice. Peče se bez ulja, a začini u vrećici bolje se prožmu s mesom i piletina tako dobije bogatiji okus. Pročitajte kako pripremiti zimski specijalitet s piletinom, špekom,kukuruzom i graškom koji će vas ugrijati tijekom hladnih zimskih dana.

Sastojci:

  • 1 kg piletine (rasjek)
  • 0,15 kg špeka
  • 0,10 kg kukuruza
  • 0,10 kg graška

Priprema:

U vrećicu za pečenje dodamo pileći rasjek, deblje komade špeka, kukuruz (smrznuti ili iz konzerve), grašak (smrznuti, iz konzerve). Dodamo začin, zavežemo vrećicu, izokrećemo par puta te stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 ili 180 stupnjeva ako pećnica ima ventilator na 60 minuta.

Dodatni savjet

Ako želite da piletina bude hrskavija, deset minuta prije kraja izvaditi vrećicu iz pećnice, razrezati po dužini i peći još 10 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.