Hrana Zdravi recepti 18. listopada 2017.

Bolje ne može: Topla deka i puna zdjelica zdravog sladoleda od bundeve

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gdje ćeš bolje jeseni od one provedene ispod tople deke s punom zdjelicom zdravog sladoleda od bundeve? Jednostavnijeg recepta za sladoled nema, a ni ukusnijeg, vjeruj mi, kaže Ena Konkanoviš, kolumnistica portala Gastro.hr, čiji recept ti donosimo.

Za količinu od 1l sladoleda potrebno je:

  • 1 manja muškatna bundeva (butternut) od cca 500 grama
  • 3 banane
  • začini koji se inače koriste uz bundevu: cimet, piment, kardamom, papar, kurkuma i muškatni oraščić
  • malo vode
  • blender/štapni mikser
Bundeva18_Dap_231009 Možda te zanima... Kraljica jeseni: Bundeva je i lijek i hrana Hrana

Priprema:

Za početak, očisti bundevu i oguli ju. Nareži ju na kockice i stavi kuhati. Kada je u potpunosti kuhana (cca 15 minuta), ostavi ju da se ohladi u potpunosti. Kada je hladna, stavi je u zamrzivač. Također, oguljene banane zamrzni. Nakon 3-4 sata u zamrzivaču možeš početi s pripremom sladoleda.

U posudu za blendanje/miksanje stavi bundevu, banane, začina po želji i vrlo malo vode. Možeš čak i ne staviti vode, ali onda ćeš morati nešto dulje miksati. Kada se smjesa sjedinila, prebaci u posudu koja ti može stati u zamrzivač i stavi još na pola sata u zamrzivač da se sve stisne.

Ako su banane dobro smrznute, nećeš morati naknadno staviti u zamrzivač nego ćeš moći odmah uživati u ovom bundevaledu (da,da, bundeva+sladoled=bundevaled).

Savjet! Kod posluživanja na sladoled prelij otopljenu čokoladu za kuhanje, ona će se odmah stisnuti čim dodirne sladoled, a ti ćeš dobiti crunchy komadiće čokolade u sladoledu! Ne može bolje!
Možda te zanima... Sladoledna Snickers torta od zdravih sastojaka, za prste polizat' Hrana
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.