Hrana Zdravi recepti 14. siječnja 2021.

Začinjena pečena cvjetača, brzo se priprema, a okus se pamti

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čak i ako nisi ljubiteljica cvjetače, ovaj bi ti recept mogao promijeniti mišljenje...

Aktivno ćeš u pripremi sudjelovati samo minutu, dvije, a ostatak će posla odraditi tvoja pećnica. Pripremi lim i vrećicu sa zatvaračem, cvjetaču i začine pa napravi ovaj izvrstan prilog koji uz bogatu salatu primjerice sa sirom može poslužiti i kao samostalan obrok. Osim kao prilog, ova će ukusna cvjetača biti i dobra grickalica. Posluži je uz umak po želji, poput kombinacije vrhnja i odabranih začina.

Možda te zanima... Cvjetača s kimom, limunom i bademima po receptu Jamieja Olivera! Hrana

Sastojci

  • 1 cvjetača
  • Žlica kumina
  • Žlica mljevene crvene paprike
  • Žličica crnog papra
  • ½ žličice soli
  • Maslinovo ulje

Priprema

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. 
  2. Odreži donji dio cvjetače, makni listove i razdvoji cvjetove.
  3. Stavi cvjetove u plastičnu vrećicu sa zatvaračem, ulij ulje, ubaci začine i protresi.
  4. Rasporedi cvjetove po limu prekrivenom papirom za pečenje i peci otprilike 25 minuta. Okreni jednom tijekom pečenja.
  5. Ugasi pećnicu i pusti da cvjetača odstoji unutra još desetak minuta.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.