Ova krem juha brzo je gotova, ukusna je i zdrava. Sve što trebate je mrkva i leća, a začine vjerojatno već imate.
Sastojci:
- 2 čajne žlice sjemenki kumina
- sjemenke chillija iz jedne osušene papričice
- 2 žlice maslinova ulja
- 600 g mrkava grubo naribane
- 140 g crvene leće
- povrtna kocka ili litra iskuhane povrtne juhe (temeljac)
- 125 ml mlijeka
- za posluživanje: jogurt i naan kruh.
Priprema:
- Zagrijte veliki lonac i dodajte kumin i čili dok ne počnu 'skakati' po loncu kako bi ispustili svoji arome oko minutu.
- Žlicom izvadite polovicu začina i bacite ili stavite sa strane pa naknadno dodajte ako vam juha ne bude dovoljno začinjena. U lonac dodajte ulje, mrkvu, leću i mlijeko te litru temeljca.
- Kuhajte 15 minuta dok leća ne nabubri i omekša.
- Juhu umutite štapnim mikserom dok ne postane glatka.
- Začinite po ukusu i dodajte u tanjur juhe žlicu jogurta i pospite ga s tostiranim sjemenkama. Poslužite uz zagrijani naan kruh.
Izvor: BBC good food