Ova krem juha brzo je gotova, ukusna je i zdrava. Sve što trebaš je mrkva i leća, a začine vjerojatno već imaš.
Sastojci:
- 2 čajne žlice sjemenki kumina
- sjemenke chillija iz jedne osušene papričice
- 2 žlice maslinova ulja
- 600 g mrkava grubo naribane
- 140 g crvene leće
- povrtna kocka ili litra iskuhane povrtne juhe (temeljac)
- 125 ml mlijeka
- za posluživanje: jogurt i naan kruh.
Priprema:
- Zagrij veliki lonac i dodaj kumin i čili dok ne počnu 'skakati' po loncu kako bi ispustili svoji arome oko minutu.
- Žlicom izvadi polovicu začina i baci ili stavi sa strane pa naknadno dodaj ako ti ne bude dovoljno začinjena. U lonac dodaj ulje, mrkvu, leću i mlijeko te litru temeljca.
- Kuhaj 15 minuta dok leća ne nabubri i omekša.
- Juhu umuti štapnim mikserom dok ne postane glatka
- Začini po ukusu i dodaj u tanjur juhe žlicu jogurta i pospi ga s tostiranim sjemenkama. Poslužite uz zagrijani naan kruh.
Izvor: BBC good food